Buskspel på Åsarna bygdegård. Foto Kent Livendahl

Harts-moln över Åsarna!

Detta hände för ett år sedan! Nu är det dags igen! Åsarna håller stilen och folkmusiktraditionerna! Traditionsenlig spelmansträff i Åsarna bygdegård fredagen den 8 april kl. 19.30.
Spelmännen samlas kl. 17.30 för allspelsövning. Spelledare Ola Rörborn, konferencier Lars-Håkan Eriksson. Välkomna! Arr: Åsarna bygdegårdsförening i samarbete med Jämtland/Härjedalens spelmansförbund.

På fredag kväll den 10 april samlades över 100 spelsugna spelmän i Åsarna Bygdegård. (På lördag hade hartsmolnet från de glada fiolspelmännen nått ända till Hallen!)

Traditionsenligt anordnas en spelmansträff där, alltid i början av april. Spelmän som kommer dit har i förväg uppmanats att, via diverse utskick, träna på vissa låter som alla ska spela tillsammans. Allspelsledare var som vanligt Ola Rörborn. Hela kvällen öppnades med tre allspelslåtar. Därefter tog ett planerat scenprogram vid med Lars-Håkan Eriksson som konferencier. Han framträdde också med sin orkester, Lars-Håkans. Bland övriga artister märktes Bergs dragspelsklubb, Näs spelmän, Erika med Jon och Anders Wedlund tillsammans med Janne Hemmingsson.

Alltihop avslutades med ytterligare tre allspelslåtar. Därefter blev det en stunds fikapaus.

Möjlighet att dansa ”gammalt” blev det därefter, när Anders Wedlund, Janne Hemmingsson och Kent Livendahl kom upp scenen. Anders på durspel och fiol kompades av Janne och Kent på bas respektive gitarr.

Resten av kvällen var det buskspel i foajén där Ola Rörborn med spelvänner på varierande instrument såg till att musiken levde hela tiden!

Arrangörer av den glada spelmansträffen var Jämtland/Härjedalens spelmansförbund och Åsarna bygdegårdsförening!

Länge leve folkmusiken!

 

Kent, Janne och Anders spelade dansmusik

kentajanneanders

 

Allspelsledaren Ola Rörborn  buskspelade med sina vänner!

DSC_0400 ja

 

Kvällens fikapaus

DSC_0401ja

 

Folkmusikvänner med Lars-Håkan Eriksson längst till höger

DSC_0404ja

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

En kommentar till Harts-moln över Åsarna!

 1. Bra att Åsarna spelmansstämma blev uppmärksammad. Tack 321:an och Kent för att Du tog dig tid för detta. Jag följer utvecklingen och det måste bli någon sorts förnyelse för att den skall överleva i framtiden.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • NU ÄR DET DAGS IGEN!!

  I morgon 24 juli kör Glá musikfestivalen igång i Hallen för artonde året i rad. En festival i samarbete mellan oss i GLÁ MUSIKALLIANSEN och HALLENS SPORTKLUBB. Förutom den sedvanliga […]

 • Lyrik- och musikkväll vid Mörtåkåtan

  Välkommen till lyrik- och musikkväll vid Mörtåkåtan den 22 juli kl 22:00 Andreas Renström, Vår nya kantor spelar fiol.vi får lyssna till texter och dikter om sommar och liv. Lions […]

 • Sommarprogrammet 2019 finns nu att läsa online

  Sommarprogrammet som delas ut till samtliga i hallenbygden samt även till turistbyråer och andra informations platser i Jämtland finns nu att läsa här: Sommarprogrammet 2019

 • Hyllad Storsjötrolling i Hallen

  Den artonde upplagan av Storsjötrollingen, som också var deltävling i SM är över. Segrare i SM-klassen där sju båtar deltog blev Team FIS från Färgelanda/Strömstad och i huvudtävlingen som totalt […]