LÄNSFESTIVAL 2015 på Åsarna Bygdegård

Årets Tema är GULD. Vi vill visa med våra aktiviteter att alla är GULD värda. Vare sig du är funktionshindrad eller normalstörd!

För sjätte året i rad arrangeras Länsfestivalen, denna gång i Bergs kommun. Närmare bestämt på Åsarnas Bygdegård den 23 Maj. Som tidigare år kommer det att finnas ett stort aktivitetsutbud. Allt ifrån karaoke, pröva på idrotter och mycket mer. Vi hoppas även på besök ifrån några av Åsarnas många guldmedaljörer. Vi är ju faktiskt i Guldbyn.

Klart för festivalen!
Dans till musikgruppen Maitraiders. Sjung Karaoke med Staffans Karaokepartaj. Prova på samiskt hantverk. Rallylydnad med hund. Grafitti-vägg.

Den första länsfestivalen genomfördes år 2010 på Galhammarudden i Svenstavik och 2014 var den i Strömsund (varifrån bilderna i collaget är hämtade) med temat ALLA KAN. Tanken är att festivalen skall bli en återkommande händelse i länet och att kommunerna turas om att stå som värd.
Festivalen är anpassad för personer med funktionsnedsättning men är öppen för alla. Det är viktigt att ALLA skall kunna ha ett utbyte av dagen.

Historia Länsfestivalen
Länsfestivalen är ett samarrangemang mellan Östersunds, Strömsunds, Krokom, Åre och Bergs kommuner. Andra medverkande är bland annat Jämtlands läns distrikt av FUB (Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning) och HIF (HandikappIdrottsförbundet/Jämtlands län) samt länsbiblioteket.

TV-program som ”En annan del av Köping”, ”Elvis i Glada Hudik” och ”Ica-Jerry” har hjälpt till att avskaffa fördomar om personer med funktionshinder, men det är viktigt att fortsätta arbetet med gemensamma mötesplatser för ökad förståelse, årets Länsfestival är ett sådant tillfälle.

I Jämtlands län finns det mycket kultur för personer med funktionshinder. Både i Åre och Östersunds kommun finns det teatergrupper som består av både normalstörda och funktionshindrade. Teater Barda och Teater Fjällhumlorna. Men även grupper som ”Ett himla liv” i Östersund och ”Bra livat i Berg”. Där det viktigaste är att delta.

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
https://www.sca.com/skog

Senaste nyheterna på 321an.se

 • NU ÄR DET DAGS IGEN!!

  I morgon 24 juli kör Glá musikfestivalen igång i Hallen för artonde året i rad. En festival i samarbete mellan oss i GLÁ MUSIKALLIANSEN och HALLENS SPORTKLUBB. Förutom den sedvanliga […]

 • Lyrik- och musikkväll vid Mörtåkåtan

  Välkommen till lyrik- och musikkväll vid Mörtåkåtan den 22 juli kl 22:00 Andreas Renström, Vår nya kantor spelar fiol.vi får lyssna till texter och dikter om sommar och liv. Lions […]

 • Sommarprogrammet 2019 finns nu att läsa online

  Sommarprogrammet som delas ut till samtliga i hallenbygden samt även till turistbyråer och andra informations platser i Jämtland finns nu att läsa här: Sommarprogrammet 2019

 • Hyllad Storsjötrolling i Hallen

  Den artonde upplagan av Storsjötrollingen, som också var deltävling i SM är över. Segrare i SM-klassen där sju båtar deltog blev Team FIS från Färgelanda/Strömstad och i huvudtävlingen som totalt […]