LÄNSFESTIVAL 2015 på Åsarna Bygdegård

Årets Tema är GULD. Vi vill visa med våra aktiviteter att alla är GULD värda. Vare sig du är funktionshindrad eller normalstörd!

För sjätte året i rad arrangeras Länsfestivalen, denna gång i Bergs kommun. Närmare bestämt på Åsarnas Bygdegård den 23 Maj. Som tidigare år kommer det att finnas ett stort aktivitetsutbud. Allt ifrån karaoke, pröva på idrotter och mycket mer. Vi hoppas även på besök ifrån några av Åsarnas många guldmedaljörer. Vi är ju faktiskt i Guldbyn.

Klart för festivalen!
Dans till musikgruppen Maitraiders. Sjung Karaoke med Staffans Karaokepartaj. Prova på samiskt hantverk. Rallylydnad med hund. Grafitti-vägg.

Den första länsfestivalen genomfördes år 2010 på Galhammarudden i Svenstavik och 2014 var den i Strömsund (varifrån bilderna i collaget är hämtade) med temat ALLA KAN. Tanken är att festivalen skall bli en återkommande händelse i länet och att kommunerna turas om att stå som värd.
Festivalen är anpassad för personer med funktionsnedsättning men är öppen för alla. Det är viktigt att ALLA skall kunna ha ett utbyte av dagen.

Historia Länsfestivalen
Länsfestivalen är ett samarrangemang mellan Östersunds, Strömsunds, Krokom, Åre och Bergs kommuner. Andra medverkande är bland annat Jämtlands läns distrikt av FUB (Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning) och HIF (HandikappIdrottsförbundet/Jämtlands län) samt länsbiblioteket.

TV-program som ”En annan del av Köping”, ”Elvis i Glada Hudik” och ”Ica-Jerry” har hjälpt till att avskaffa fördomar om personer med funktionshinder, men det är viktigt att fortsätta arbetet med gemensamma mötesplatser för ökad förståelse, årets Länsfestival är ett sådant tillfälle.

I Jämtlands län finns det mycket kultur för personer med funktionshinder. Både i Åre och Östersunds kommun finns det teatergrupper som består av både normalstörda och funktionshindrade. Teater Barda och Teater Fjällhumlorna. Men även grupper som ”Ett himla liv” i Östersund och ”Bra livat i Berg”. Där det viktigaste är att delta.

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an