Delar av ovikenveckans styrelse med Bengt-Eric Norlén i spetsen Foto Kent Livendahl

En strålande kulturvecka i Oviken över

Tack alla ideellt, hårt arbetande Oviksbor med Bengt-Erik Norlén i spetsen för en helt strålande kulturvecka. Det är så gott att höra musik som inte alla uppfattar som lättillgänglig under fina sommarkvällar. På 60-talet när Östersund hade sin musikvecka upplevde jag några kvällar som har etsat sig fast i både hörsel och synminne och kan fortfarande stundtals vakna till liv. Tyvärr dog dessa konsertveckor ut men har nu fått en värdig efterträdare i Ovikenveckan. Att få en tangoorkester från Malmö med rötter i Sydamerika att komma upp till Jämtland och inspirera en kammarorkester till ett intensivt och rytmiskt program är en prestation. Körträffen där även Verdals manskor med sopransolist Lisa Britt Sivertsson gästade jublieumskvällen. Kvällen i Myssjökyrka med den enastående sångerskan Anna Hanning och Henric Hallberg och mycket, mycket mer. Dessutom en egen publik som är trofast och besöker alla evenemang. Imponerande!

Avslutningskonserten gjorde mig helt lycklig. Åtta professionella stråkmusiker, varav sju med rötter i bygden, som spelade utsökt och med närvaro. Oktetten av Sjostakovitj har jag ofta lyssnat på, men kvällens tolkning slår det mesta. Speciellt Scherzo tolkades på ett busigt sätt och med glimten i ögat. Extranumret Oblivion gjorde att kvällen inte hade behövt ta slut där. Jag skulle önska att fler hade upplevt musiken som räddade sommaren.

Texten av En euforisk Gunnel Lundholm

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

En kommentar till En strålande kulturvecka i Oviken över

  1. Tyvärr har jag missat Ovikenveckan denna gång. Men jag hoppas att det kommer fler tillfällen. Svårt när allt trängs ihop på några korta sommarveckor

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se