Trevlig tvådagarsmarknad i Svenstavik

 Tidningen 321an.se, visserligen med säte i Hallen, men med en stor del av sin bevakning i Bergs kommun köpte sig ett marknadsföringsbord under den tvådagarsmarknad som heter Älghälga i Svenstavik; en upptakt inför årets älgjakt, nu kryddad med vallöften från alla lokalpolitiker i Berg.

Naturligtvis kunde politikerna hålla koll på varandras löften som ”vår” Björn Dahlfors uppdaterade efterhand på 321ans valguide. Detta var populärt så stundtals flockades politikerna vid vår monter.

Arrangörer är Svenstaviks företagarförening med ordförande Kurt Jonsson i spetsen. I år hade man ett stort mångfaldens tält (lite dyrare att hyra plats i) och några mindre i stället för ett enda stort för alla. 321an.se greppade ett djupt tag i plånboken och köpte en plats i mångfaldens tält. Vi som jobbar med tidningen är mycket nöjda med platsen då vi känner att vi fick visa vår verksamhet för många.

Vad hände vid vårt och andras bord
Vi träffade förstås våra grannar och andra utställare under marknaden. Bergs kommun, Svenska kyrkan, Rödins trä som bjöd på kaffe och kolbullar från välkände Yngve Eriksson som hade lång kö ”ma ett”. Bergs kommun: Fredrik Åström, Lena Håkansson, Jessica Granqvist och Jessica Olsson från integrationsenheten. Svenska Kyrkan: Håkan Zakrisson och Monika A Lundberg. Diana Fernlund kämpar mot kärnkraften och Per-Erik Wåglin från Tosåsen företräder Folkpartiet. Cissi Lundin ordermottagare på Samhall som är en av de största arbetsgivarna i Svenstavik med sina ca 80 anställda.

Till oss kom några trevliga personer i snabb följd: Sonja Johansson från Östersund, Ellen Berglund och Sven Svensson från Gisselåsen i Oviken. En mamma, Anna-Lena Gustafsson med dottern Erica Roos, besökte oss, båda från Svenstavik. Alla uppräknade personer kan ni hitta på bild bland artikelns ”extra bilder”. På Oviken Ost jobbar Claire Boucheret och chefen på Bränna Gårdsmejeri i Valsjöbyn heter Marie Hansson. Båda dessa lyckades övertyga mig om att jag borde köpa deras goda ostar, vilket jag gärna gjorde.

Utdrag ur Älghälgas program
Älgskånkskastning i olika klasser. Bengt-Eric Norlén och Olle Hemmingson med traktorn underhöll från scenen varifrån hela tillställningen invigdes på fredag av kommunalrådet Karin Paulsen och avslutades med en tävling mellan småstjärnor på lördagen. Då fick också Tom sina 7000kr som han vann på tipsrundan som pågick hela marknaden. Man kunde också sjunga karaoke med Staffan Löwenberg från Myrviken. För att få så många som möjligt att besöka alla utställare fanns det en fråga på varje monter. Arrangörerna lockade med ett fett pris till den som vann. Tom från Svenstavik blev den lycklige vinnaren!

Åsarna Allmoge bälgade upp och Lars Håkans Orkester spelade upp från scenen. Jaktlagstävlingen Trekamp med riktiga Älgjägare och Löpartävlingen Älgruset anordnades. På lördagen var det också politikerutfrågning med utfrågaren Bengt-Eric Gerhardsson.

321an ger betyget: väldigt trevligt och genomtänk arrangemang. Vi återkommer förmodligen nästa år!

 

DSC_0725

 

DSC_0753

 

DSC_0715

 

DSC_0689 ja

 

DSC_0695

DSC_0710 ja

 

DSC_0701

 

DSC_0708 ja

 

DSC_0635ja

 

DSC_0639 ja

 

 

DSC_0642

 

DSC_0645

 

DSC_0655ja

 

DSC_0658ja

 

DSC_0660

DSC_0667ja

 

DSC_0680 ja

 

DSC_0673ja

 

DSC_0730

 

 

DSC_0736 ja

 

DSC_0747ja

 

DSC_0628 - kopia

 

DSC_0625 - kopia

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an