Storhogna i 2014 års upplaga av White Guide

Med jättefin motivering i 2014 års upplaga av White Guide har Storhogna Högfjällshotell & Spa fått 67 poäng av 100 möjliga. White Guide fyller i år 10 år och är större än någonsin med cirka 75000 matintresserade läsare per år.

White Guide är en heltäckande kartläggning av landets intressantaste restauranger. Drygt 500 noggrant testade och utvalda adresser sällar sig till skaran som rekommenderas. White Guide ska fungera såväl som ranking av de allra bästa köken som en praktisk vägvisare till den goda, ofta regionala, maten man letar efter på resande fot..

Storhognas motivering i 2014 års upplaga:

”Storhogna charmar alltid, vinterträdgården med tillhörande fjällbäck är välskött och inbjudande, en lisa för själen för vuxna medan barnen ser spännande äventyr bland vattenfall och exotiska träd. Atmosfären är på något vis orubblig i den mysiga restaurangen. Fullsatt eller lågsäsongslugnt, trivselfaktorn är alltid densamma. Det är högfjällskrogen man gärna återvänder till, mycket tack vare det varma bemötandet och den spektakulära men rogivande miljön.

Kvällens hjortrack är mycket vällagad och smakar förträffligt tillsammans med kökets val av tillbehör. Vår uppfattning är att kött alltid hanteras väl i Storhognas kök. Efterrätterna är trevliga men det är förrätter och huvudrätter som tilltalar mest. En fjäder i hatten för den tydliga märkningen av ekologiska alternativ i vinlistan och goda lokala ölsorter. Vi uppskattar också när de lokala matproducenterna namnges i rätterna.”

Peter Dahlbäck, källarmästare på Storhogna säger i ett uttalande:

“Det är oerhört hedersamt att vara med i White Guide, 67 poäng förpliktar! Vi har verkligen jobbat hårt med att göra service och mat till ett signum på Storhogna Högfjällshotell & SPA, nu spänner vi bågen med att fokusera på servicerutiner och höja kvalitén på våra menyer, framförallt desserter, så tar vi några poäng till nästa år.”

På Storhogna Högfjällshotell & Spa är kökets grundregel att alltid erbjuda förstklassiga råvaror och en strävan om att alltid servera mat som är lokalt och närproducerat, det vill säga fjällinspirerat.

Skribent, videoreporter, fotograf och allt-i-allo.
E-post: per@321an.se | Telefon: 070-535 65 20

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se