Bergs Hyreshus redovisar ett bra 2013

Bergs Hyreshus ABs resultat över förväntan

Bergs Hyreshus ABs resultat för år 2013 landar på 6,3 mkr före skatt. Ett resultat som blir ett trendbrott mot en serie av år med svagt eller negativt resultat.

2013 har varit ett år av stora utmaningar för Bergs Hyreshus AB: dels har bolaget byggt upp en ny byggnad efter de delar av Hackås skola som totalförstördes under år 2012 och dels har stora anpassningar av kontorslokaler skett i Svenstavik för kunds räkning. Sammantaget har bolaget ökat tempot i verksamheten.

– Det är med stor glädje vi kan notera ett resultat om 6,3 mkr före skatt för år 2013. Nu gäller det att fortsätta arbetet med resultatförbättringar för att möjliggöra ökade satsningar på underhåll. säger Hans Green, VD Bergs Hyreshus AB.

– Tack vare den varma höst och vinter som varit har el och värmekostnader varit låga för årstiden och även snön lyste med sin frånvaro under stora delar av förvintern vilket har lett till minskade snöröjningskostnader. säger Therese Gripenfjäll, t.f. ekonomichef Bergs Hyreshus AB. Under året genomfördes även omsättningar på lån som medförde positiv resultatpåverkan. säger Therese vidare.

Skribent, videoreporter, fotograf och allt-i-allo.
E-post: per@321an.se | Telefon: 070-535 65 20

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se