Berg får extra pengar för flyktingmottagande

Det nya prestationsbaserade ersättningssystemet för flyktingmottagande är nu på plats. Östersund, Berg, Strömsund och Ragunda är kommuner som har tagit emot ett stort antal flyktingar och deras anhöriga. Östersund har hittills i år fått drygt 1,2 miljoner kronor i extra prestationsbaserad ersättning för flyktingmottagande. Bergs kommun har fått 468 000 kr, Strömsund 293 000 kr och Ragunda 198 000 kr.

För att underlätta kommunernas mottagande av nyanlända invandrare har regeringen infört ett prestationsbaserat stöd för att ersättningen ska bli mer rättvis. De kommuner som har tecknat avtal med Migrationsverket och som i förhållande till sin folkmängd, tar emot fler flyktingar, får en högre ersättning. Sammanlagt ökar ersättningen till kommunerna drygt 1,1 miljarder kronor 2014-2017.

Östersunds kommun har hittills under året fått drygt 1,2 miljoner kronor i prestationsbaserat stöd för sitt mottagande av nyanlända flyktingar och kommer få ytterligare extra ersättning för varje nyanländ som kommer till kommunen.

– Solidaritet ska löna sig, fler kommuner ska ta ansvar för flyktingmottagandet i vårt land. Kommuner som Östersund, Berg, Strömsund och Ragunda som tagit emot många, får nu mer ersättning än andra kommuner som har tagit emot få. På det sättet ser vi till att kommunerna får de resurser som behövs för att ha ett bra flyktingmottagande, säger integrationsminister Erik Ullenhag.

Källa: Radio Jämtland >>>

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se