Foto: berg.se

Projekt kring framtidens gästinformation inleds

Målsättningen med projektet är att skapa en ny struktur för turistinformation där vi kan erbjuda information med bättre tillgänglighet. Information ska vara tillgänglig där gäster naturligt rör sig. Projektet pågår under 2014.

Projektidé:

Tanken är att informationen ska presenteras på informationsskärmar (surfplattor) som placeras där gästerna naturligt rör sig som till exempel bensinmackar, affärer, matserveringar och boendeanläggningar.

I anslutning till dessa ska det finnas möjlighet att ladda hem applikationen till sin egen mobiltelefon. Informationen ska hämtas från den databas som Jämtland Härjedalen turism använder sig av för att samla turistisk information (JHDB), och den ska kunna GPS-styras så att man geografiskt kan anpassa informationen.

Turistinformationen ska även vara mobil och kunna flyttas till de platser där gäster rör sig under kortare tid, som till exempel vid evenemang av olika slag. Turistinformation kan på detta sätt finnas på fler än ett ställe på samma ort.

För att säkerställa bästa upplevelse för gästen så ska den digitala informationen kompletteras med en utbildning som de som arbetar där informationspunkterna finns ska genomgå.

Under sommaren 2013 genomfördes en pilotundersökning runt Storsjön för att se om vi är på rätt väg och eftersom den var positiv vill vi nu gå vidare med ett större projekt där även Destination Vemdalen inkluderas.

Bakgrund:

Turistbyråerna är inte längre självklart vad som som efterfrågas i första hand för att söka information utan allt fler använder mobila applikationer och Google.

I en studie, som gjordes 2012 på Mittuniversitetet av Josefine Nyström och Karin Nås-Englund för Destination Vemdalen, påvisas att att en teknisk revolution inom gästinformationens utveckling måste till för att möta konsumenternas behov.  Samtidigt visar undersökningen att besökarna litar mer på fysiska personer än digitala källor, dock använder sig många av den nya tekniken av praktiska skäl då den är mer tillgänglig.

Genomförande:

Projektet kommer att genomföras av Bergs kommun, näringslivs- och utvecklingsavdelningen i samarbete med Södra Storsjöbygdens turistförening, Turistkompaniet i Krokom, Åre kommun, Östersunds turistbyrå samt Destination Vemdalen.

Projektledare kommer att rekryteras under 2014.

 

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an