Ellen Sundberg

Lördagsintervjun: Ellen Sundberg

Ellen Sundberg är tjejen som för närvarande är på allas läppar. Nyss hemkommen från en Scandinaviumturné med 21 stopp på mindre än en månad. Innan det en promotion-resa till Nashville, världens musikhuvudstad. Spelningar i både Radio & TV. Rootsy, Sveriges bästa artist & skivbolag i ryggen. Snart bär det av till USA igen, den här gången för att spela in en ny skiva. Det händer mycket nu för tjejen som är född och uppvuxen i Bjärme, Jämtland.

– Vilket otroligt år du har haft, framgång efter framgång. Hinner du ta in allt? Hur mår du?

Ellen: Ja det kan man säga att jag har haft! Eller ett otroligt halvår om man ska vara helt korrekt. Jag mår bra. Men klart att det är mycket. Jag tror jag hinner ta in allt, lite svårt att veta. Det är ju som sagt mycket som händer och det kan vara ganska jobbigt just p.g.a. att det är så mycket. Men det roliga överväger det jobbiga. Så det blir bra ändå.

– Jag har alltid drömt att få vara ute på turné, hur är det egentligen?

Ellen: Det är väldigt trevligt att vara på turné. Men det beror säkert mycket på omständigheterna. Vilka man är med spelar jättestor roll. Eftersom man spenderar så mycket tid tillsammans. Jag har haft turen att få vara ute med jättebra människor. Roliga och snälla. Annars kan det vara rätt påfrestande med en massa bilåkning hit och dit och in och ut i en massa städer och hotell och allt sånt. Det är ju rätt högt tempo. Men med bra folk runtomkring en så är det mest bara kul. Man träffar mycket folk och man kommer till ställen man annars kanske aldrig skulle åka till. Det är rätt fascinerande faktiskt. För man lever som i en liten bubbla. Intensivt kan man säga att det är, minst sagt. Sen är det lite jobbigt att komma hem. Det blir så tvära kast. Först är man ute och det är full rulle hela tiden, sen kommer man hem och det blir så tyst och lugnt. Det blir väldiga kontraster.

Worthy of Love – Ellen Sundberg

– Det sägs att det är svårt att bo kvar i Jämtland om man är musiker, hur ser du på det?

Ellen: Personligen tror jag att det bara är nåt folk har fått för sig. Flyttar man till Stockholm eller nån annan större stad, känns det som om man lätt kan försvinna bland en massa annat. Sen beror det säkert på vem man är och vilken musik man håller på med. Jag vill verkligen inte flytta till nån stor stad. Det har jag aldrig velat. Och jag kommer nog aldrig att göra det heller. Isåfall bara en kort period. För mig funkar det hur bra som helst. Det går om man vill. Och för min del tror jag bara att det är bra att jag bor kvar här.

Ellen i studion

 – Vad är aktuellt just nu?

Ellen: Jag kom hem för några veckor sen. Så nu har jag bara varit hemma i Bjärme och tagit det lugnt. Varvar ner lite efter en intensiv höst. Jag har skrivit lite nya låtar och spelat in en massa demos på mitt rum.

– Hur ser din närmsta framtid ut?

Ellen: I slutet på januari åker jag till Texas och spelar in nästa skiva. Jag blir där i två veckor ungefär. Sen kommer jag hem, och i mars/april blir det turné med band i Sverige igen. Det ser jag mycket fram emot.

 

Mer om Ellen Sundberg:

Ellen Sundberg – Hemsida >>>
Ellen Sundberg – Facebook >>>

 

Nästa Lördagsintervju publiceras efter helgerna, 4  januari.

Skribent, videoreporter, fotograf och allt-i-allo.
E-post: per@321an.se | Telefon: 070-535 65 20

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

En kommentar till Lördagsintervjun: Ellen Sundberg

 1. Black Raven är årets bästa skiva.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an