Längdåkningspremiär på Storhogna

Snön har kommit och kylan är här för att stanna. Nu drar skidsäsongen igång och det finns nypreparerade spår vid Storhogna Högfjällshotell & Spa sedan i söndags.

”Det är roligt att kunna erbjuda så fina förutsättningar för längdåkning så tidigt på säsongen, trots den relativt milda hösten. Vår satsning på tidig snö tillsammans med våra naturlig förutsättning att vi ligger högt upp på fjället gör att vi ofta har längdspåren preparerade från och med slutet på oktober”, förklarar Anna Hansson, platschef på Storhogna Höfjällshotell & Spa.

Storhogna Högfjällshotell & Spa är Vasaloppscertifierade sedan 2006, vilket innebär att anläggningens längskidskola med instruktörer håller toppklass, att skidverkstaden har kunskap och erfarenhet att preparera skidor på tävlingsnivå och att det erbjuds ett stort utbud av längdspår för alla kategorier av åkare.

Sedan i söndags är Storhognas spårcentral öppen med nypreparerade spår på 3km, 5 km och 8 km.

”Det är i dagsläget klassiska spår som gäller och blå extra på fästet rekommenderas. Vår sportchef Krister Hallberg, har gjort ett kanonjobb med snö och spårkälke. Finast är tvåkilometers slingan längst upp!”, förklarar Anna Hansson.

Förutom längdspåren har också Vemdalsskalet öppet en del av sina backar för den slalomsugne. För den paussugne serveras det alltid lunch mellan 12-14 på Storhogna Högfjällshotell, eller varför inte avsluta träningspasset med ett dopp i poolen?

Skribent, videoreporter, fotograf och allt-i-allo.
E-post: per@321an.se | Telefon: 070-535 65 20

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se