Längdåkningspremiär på Storhogna

Snön har kommit och kylan är här för att stanna. Nu drar skidsäsongen igång och det finns nypreparerade spår vid Storhogna Högfjällshotell & Spa sedan i söndags.

”Det är roligt att kunna erbjuda så fina förutsättningar för längdåkning så tidigt på säsongen, trots den relativt milda hösten. Vår satsning på tidig snö tillsammans med våra naturlig förutsättning att vi ligger högt upp på fjället gör att vi ofta har längdspåren preparerade från och med slutet på oktober”, förklarar Anna Hansson, platschef på Storhogna Höfjällshotell & Spa.

Storhogna Högfjällshotell & Spa är Vasaloppscertifierade sedan 2006, vilket innebär att anläggningens längskidskola med instruktörer håller toppklass, att skidverkstaden har kunskap och erfarenhet att preparera skidor på tävlingsnivå och att det erbjuds ett stort utbud av längdspår för alla kategorier av åkare.

Sedan i söndags är Storhognas spårcentral öppen med nypreparerade spår på 3km, 5 km och 8 km.

”Det är i dagsläget klassiska spår som gäller och blå extra på fästet rekommenderas. Vår sportchef Krister Hallberg, har gjort ett kanonjobb med snö och spårkälke. Finast är tvåkilometers slingan längst upp!”, förklarar Anna Hansson.

Förutom längdspåren har också Vemdalsskalet öppet en del av sina backar för den slalomsugne. För den paussugne serveras det alltid lunch mellan 12-14 på Storhogna Högfjällshotell, eller varför inte avsluta träningspasset med ett dopp i poolen?

Skribent, videoreporter, fotograf och allt-i-allo.
E-post: per@321an.se | Telefon: 070-535 65 20

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Sagolik pepparkakskyrka

  På terapin uppe på Bjurgården lottades det i år ut en sagolik pepparkakskyrka gjord av Annmarie Eriksson. Lägg märke till alla detaljer. God Jul!

 • Velvet Insane med nya singeln “A Brand New Day”

  Velvet Insane har funnits sedan 2013 och bildades i samband med insamlingsgalan Stjärnfall. ‘A Brand New Start’ är första singeln från nya skivan som är den andra i ordningen. Skivan […]

 • Fredagen den 13e och Lucia

  Lucia är en högtid som firas den 13 december, samt namnet på högtidens huvudperson. I Sverige markerar lucia tillsammans med advent inledningen på julfirandet. Den svenska Lucian är en blandning av både förkristna och kristna figurer […]

 • HBIS startar redaktion för Hallen/Marbykrönikan

  I oktobers upplaga av ”Det händer i Hallenbygden” skrevs det om att en sådan redaktion skulle bildas vid ett möte den 13 november på Allhuset, men tyvärr kom det ingen. […]