Att ge ungdomar en möjlighet att få ett jobb under sitt sommarlov är angeläget för oss, säger Karin Paulsson (S) kommunalråd Bergs kommun.

Extra pengar till sommarjobben i Berg.

På tisdagen beslöt kommunfullmäktige att tillskjuta mer pengar för att alla som vill ska få ett sommarjobb.

Ett sätt att skapa bättre förutsättningar för unga i kommunen är tanken. Bergs kommun har 150 sökanden till sommarjobben. Utan de extra pengarna hade bara 2/3 kunnat beredas arbete. Kommunen vill ge alla ungdomar en möjlighet att prova sina vingar på arbetsmarknaden.

Ett sommarjobb ger dem arbetslivserfarenhet och möjligheten att få in en fot på arbetsmarknaden. – Att ge ungdomar en möjlighet att få ett jobb under sitt sommarlov är angeläget för oss. Vi prioriterar nu så alla som sökt får den chansen, säger Karin Paulsson (S) kommunalråd Bergs kommun. – Det absolut bästa som kunde hända nu, ett ja till ansökningarna, det är ju det man vill skriva i alla svarsbrev, säger Johanna Anfelt vikarierande Ungdomskonsulent. – Det känns så rätt att vi lyckas med denna prioritering. Det är ett steg i arbetet med att skapa bättre förutsättningar för unga i kommunen. Att få ett positivt svar första gången man söker jobb tror jag har en betydande roll, avslutar Therese Zetterman (S) ordf. Utvecklingsutskottet.

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se