
Bergslyftet blev ett verkligt lyft
Från 2006 till våren 2011 har projektet drivits inom kommunen. Projektledare i starten var Therese Martebo
När Therese senare sökte och fick jobb som studierektor tog Ann Lidenfeldt över projektledningen. Alla arbetsplatser inom vård och omsorg har deltagit. Ledord har varit kompetenshöjning, personlig utveckling, jämställdhet, tillgänglighet och friskvård. När projektpengarna var förbrukade fortsatte kommunen att satsa av egna resurser eftersom det gav så mycket tillbaka. En del av Anns arbete är nu att hålla ledorden levande.
Ann berättar att mycket har varit och blivit så positivt:
-Alla deltagare har fått kontinuerlig fortbildning och varit på studiebesök på liknande arbetsplatser för att kunna jämföra arbetsförhållande tex mellan stad och landsbygd. Vid ett tillfälle när vi var på studiebesök och fick träffa den kommunens företrädare vågade ”de våra” stå upp i talarstolen och ledigt berätta om vårt lyckade projekt. Det tyder på stärkt självförtroende!
Många positiva omdömen från olika arbetsplatser runtom i kommunen finns att läsa i projektrapporten, tex: ”Vårt mål är att fortsätta förändringsarbetet inom hemvården i Storsjö/Ljungdalen, att motivera och stötta våra arbetskamrater, och att delaktighet, tillgänglighet och jämställdhet är vardagen på vår arbetsplats”.
I rapporten framkommer också att möjligheten att få träffa varandra inom den geografiskt stora kommunen Berg har varit positivt; att utbyta erfarenheter och ge varandra nya idéer i förändringsarbetet.
Kompetenshöjning har gett ökat självförtroende som i sin tur har gett modet för många att presentera nya förbättrande lösningar i arbetet.
Tack vare Bergslyftet fortsätter förändringsarbetet som ger en bättre vård i kommunen, säger Ann Lidenfeldt.

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.
Vad tycker du?