Vår-sommardekor i Bergs nya grafiska profil.

Bergs kommun byter grafisk profil…

…skriver man i ett pressmeddelande. Den grafiska profilen består av logotyp och dekorelement som skiftar färg efter årstiderna.

Profilen införs successivt men ska vara klar i samband med att den nya profilen implementeras på kommunens nya hemsida som lanseras i januari. Inför framtagandet av den grafiska profilen enades representanter från kommunen och näringslivet om att följande bild ligger till grund för profilen:

”I Berg finns storslagen och ren natur på nära håll, stark entreprenörsanda och ett aktivt kultur- och föreningsliv. Här hittar man både lugnet och äventyret. Att bo och leva i Berg är enkelt, tryggt och naturligt. Människor är öppna och jordnära och bryr sig om varandra. Så har det alltid varit och så vill vi att det ska fortsätta vara. De positiva värden som förknippas med kommunen skapar vår identitet. I all kommunikation utåt vill vi förmedla en bild som gör de människor som bor här stolta och väcker nyfikenhet hos de som ännu inte besökt kommunen. Den grafiska profilen speglar vår identitet. När vi profilerar oss enhetligt och konsekvent blir vi tydliga som avsändare. Det skapar trovärdighet och stärker vårt varumärke.”

När kommunfullmäktige fattat beslutet kommer man att börja jobba med kompletterande budskap till profilen.Kommunens tidigare enskilda slogan (Bergs kommun – möjligheternas kommun) upphör att gälla.

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an