Jessica och John-Erik Lidenfeldt i driver tre företag med säte i Storåsen. Foto: Kent Livendahl

Flera företag med framtidstro i Storåsen

Big Ridge, JL kontorstjänst och Storåsen Blommor & Design är tre företag i Storåsen (Myckelåsen) som ligger i närheten av Månsåsen. Dessa tre företag drivs av familjen Lidenfeldt, mamma Jessica pappa John-Erik med barnen Tove 4 och Moa 3 år.

Både Jessica och John-Erik har i många år jobbat på Nord-Lock i Mattmar. John-Erik som konstruktör och Jessica som ekonom. John-Erik började som arbetare på golvet men har under de 17 år han var anställd avancerat till konstruktör.
Han tyckte att man gjorde en del konstruktioner lite avigt och ville pröva att konstruera efter sina idéer. Det slog väl ut och sedan fick han konstruera på heltid.
– Jag har ingen formell konstruktörsutbildning men fick en kurs i programvaran som man ska rita med, berättar John-Erik. Det mesta har jag lärt mig själv hemma när jag byggde vårt eget hus. Upptäckte att om man ritar (3D) så att man kan kapa upp allt virke innan man börjar snickra går det mycket fortare att sätta upp huset enligt den färdiga ritningen. Så jobbar jag nu åt mina kunder och kan på så sätt producera huset billigare, säger John-Erik.
Att sänka kostnaderna för kunden är en viktig del av hans affärsidé:
– Jag kan erbjuda kunden en helhetslösning från grävning av grunden tills huset är färdigt. Jag jobbar med gräv- och byggprojekt så mycket som möjligt sommartid. Särskilt viktigt är det att få bygget under tak före vintern. Mitt arbetssätt skiljer sig på så sätt från andra byggfirmors som har semester på sommaren och jobbar på vintrarna. Mycket krångligt med fördyringar som följd, säger John-Erik som förra hösten slutade på Nord-Lock och startade eget.

Jessica har precis som sin man lämnat jobbet på Nord-Lock för att stå på egna ben. Hon har nyligen designat en trädgård åt en kund i Arvesund och planterat perenner och buskar och träd.
– Man bör tänka på att trädgården ska matcha huset. I det här fallet är det ett stort och vackert hus och då har jag försökt tänka på att trädgården ska passa till det, säger Jessica. Det är roligt att jobba med trädgårdsdesign. Det gör jag i min firma Storåsen Blommor & Design. I den ryms också en liten gårdsbutik där jag säljer buskar, träd och blommor (perenner), säger Jessica.
Jobbet som ekonom på Nord-Lock avslutade Jessica i somras. Hon vill också testa sina idéer med blommor och trädgårdsdesign. Dessutom vill hon erbjuda sina tjänster i sin firma JL Kontorstjänst. Detta har hon inte marknadsfört ännu men hon tror att många företag skulle uppskatta att få hjälp med bokföring och fakturering och ha ordning på sin ekonomi.

En som redan njuter av den hjälpen är maken John-Erik som bara kan ta det lugnt efter en lång hård arbetsdag då Jessica tar hand om allt pappersarbete!
Framtiden ter sig ljus för dessa två entreprenörer. Jessica med sina blommor och framför allt sin kontorstjänst.
John-Erik berättar att han har en del idéer som han vill förverkliga. Han vill konstruera maskiner som är bättre än allt som nu finns på marknaden. Han nämnde en snöslunga som han klurar på. Lyckas han kanske vi får se en ny tillverkningsindustri, typ Nord-Lock, växa upp i skogarna runt Storåsen!? Framtidstro var det!

Varsågod, denna artikeln bjuder vi på!

Denna artikeln publicerades ursprungligen i 321an Magasin, vill du prenumerera så klicka här

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an