Uffe Wahlström Berg & Dahl. Foto: Jonas Staf

Rapport från en tvådagars musikfest i Mörsil

I helgen var jag och festade loss i gamla prästgårdsladan i Mörsil hemma hos Ulrika och Ronny Dahlberg där de anordnade en tvådagars musikfest. Med ett 100-tal besökare varje kväll så blev hela festivalen mycket lyckad. Festen invigdes med ett trumjam med jembe och andra afrikanska trummor vid lägerelden samt grillning. Sedan höll banden på till sena kvällen.

Jag måste erkänna att de musiker som levererade var utöver det vanliga. Många hade man givetvis hört talas om men att de var så skickliga var en rolig överraskning. Om New Orleans är USA:s Bluesmecka så är Mörsil utan tvekan Sveriges Mecka inom den genren.

Nu var det inte bara blues som spelades utan det var en fin blandning som passade alla besökare. Mia Kempff med sina systrar var där och spelade i olika konstellationer. Mia är en människa som man bara önskar sig kunde vara ens mormor. Kanske i nästa liv. Det är så fint att se musiker som har det där extra, den där glädjen och inlevelsen till musik, det är som att musiken genomsyrar hela deras väsen. De lever musik, de är musik och vad kan vara bättre än det när man är just musiker.

Janne Berglund på gitarr är också han en av de bästa musiker jag lyssnat till. När det gäller blues och rock´n roll så är han i världsklass.

Den yngsta musikern var Ida Graae som med sin starka röst och närvaro fick oss alla att dra lite extra på mungiporna. Fler band som spelade under helgen var Andras Ungar, Shades of Grey, Berg & Dahl, K2, Grumligt Vatten och Herd of Blue. Ljudet som var riktigt bra stod Vidar Saltkjel från Mattmar för.

Gruppen K2 med systrarna Mia och Ackie Kempff. Foto: Jonas Staf

Gruppen K2 med systrarna Mia och Ackie Kempff. Foto: Jonas Staf

Text och foto:
Jonas Staf

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se