Öppet hus i Mörsils skyttecentrum EXTRA BILDER

Anders Westerlund med kompanjoner arrangerade öppet hus i Mörsils skyttecentrum.

Dit var alla välkomna som ville prova på olika slag av skytte, luftgevär, pistol och salongsgevär. Blev man hungrig och frusen var det bara att gå in på det för dagen anordnade cafét och få sig något till livs. Det var välbehövligt denna regniga och kalla dag när 321an, Anna Persson och undertecknad var där. Enligt de som är där ofta kan det ofta vara kallt på platsen.

Enligt Anders var man nöjd med antalet besökare denna gång. Man var lite osäker hur publiktillströmningen skulle vara när vädret var så dåligt. Men det blev bra ändå.

Janne Berglund berättade om en ny tävlingsform som Mörsil kommer att anordna nästa sommar, cowboy action shooting. Tävlingen är precis som den låter; det gäller att på snabbaste tid skjuta som på den bästa Wild West Movie. Janne kunde visa vilka vapen man använder. Dessa vapen låg uppradade i den gamla vilda västernvagnen. Själv var han klädd som man ska vara i denna tävling och berättade livligt och underhållande.

På frontbilden kan ni se en av de yngsta besökarna, Ida Wasell.

 

DSC_0686ja

 

 

DSC_0698ja

 

 

DSC_0700ja

 

DSC_0704ja

 

 

DSC_0708ja

 

DSC_0711cafeja

 

DSC_0714ja

 

 

DSC_0715ja

 

DSC_0719ja

 

DSC_0723ja

 

DSC_0724ja

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

7 kommentarer till Öppet hus i Mörsils skyttecentrum EXTRA BILDER

 1. Jag förstår att det är väldigt fel att ha negativa synpunkter på de ”oskyldiga” vapen som används vid jakt och nöjesskjutning. Ändå vågar jag tro att världen skulle bli bättre om vi åtminstone försökte minska användning av vapen och inte sätta sådana i händerna på barnen. Inte sämre i alla fall, det måste finnas andra och bättre nöjen. Jag kan inte låta bli att tänka på de mörka sidorna när jag läser entusiasmen över skytte. Men det är väl nödvändigt för att få bort överskott av älg, björn och varg? Och det är ju människan som bestämmer hur många det ska få finnas… Filemon Arthur gjorde en visa:

 2. Så här ungefär gick den: Jag är en duktig jägare med en vacker maskin, med den jagar jag både hare och kanin. Inget onödigt lidande, nej jag hjälper ju blott, naturen att leva med mina underbara skott!

 3. Det gäller att hålla isär begreppen och inte blanda ihop dem! 🙂 Skytte är en av världens största individuella idrotter! Våra vapen är idrottsredskap på samma sätt som tennisrackettet för en tennisspelare.

  Vi lär och tränar våra medlemmar, unga som gamla, vapenvett och säkerhet. Som ung skytt får du en väldig träning i muskelkontroll, koncentrations- och koordinationsförmåga som du har nytta av hela livet.

  Välkommen till oss och prova på! 🙂

 4. … eller är det så att dessa föreningar som brinner för målskytte hjälper till att få ett annat perspektiv på användandet av vapen!? Man utövar säker vapenhantering som absolut inte får tummas på och skjuter under kontrollerade former.

  Jag tycker, och även mina barn, att denna dag är en höjdpunkt på mörsildagarna där folk samlas på skjutbanan utan prestationskrav och kanske även förkunskaper. Man provar på skytte i olika former med erfarna instruktörer och under de säkerhetsbestämmelser som finns, tar en fika och snackar lite skit.
  Vad gäller att sätta vapen i händerna på barnen ser jag hellre att de under kontrollerade former provar på riktiga vapen på måltavlor än att de springer runt med låtsasvapen och skjuter på varandra.. Jag kanske tänker fel, men det må vara hänt.

 5. Att skytte är en av världens största individuella idrotter hindrar inte att man kan se mörkt på den enorma förekomsten av dödliga vapen. Att vapenindustrin styr världen mer än valda politiker är en sanning. Hur ska man börja för att göra världen lite bättre? Jag vill rösta bort Sveriges vapenexport och tycker det är lite onödigt att skola in barn i hantering av pistoler och gevär. Men jag förstår att det är en härlig folksport som ni vill överföra till barnen och att det finns andra åsikter än min. Att jakt behövs förstår jag också, men har alltid känt obehag inför det drag som kommer fram i jakttider. Att det är så underbart att döda dessa djur (medvarelser) och låta sig fotograferas tillsammans med nedlagda byten.
  Tack för kommentarerna.

 6. Jag ska vara helt ärlig med att jag inte riktigt förstår hur du hela tiden kommer in på jakt och dödandet av vilt? Detta är målskytte mot runda tavlor där avancerad elektronik ger träffbilden på en monitor bredvid skytten.
  Som Anders mycket riktigt påpekade, man måste hålla isär begreppen.

 7. Någon koppling finns väl? En del kanske lär sig skjuta på tavlor för att sedan skjuta på djur? Vilket jag begriper att man måste göra, för att begränsa rovdjur som hotar rennäringen etc. Att koppla en pistol till dödande är dock inte så långsökt även om ni absolut inte ägnar er åt jakt. När jag såg barnet sitta där med ett skjutvapen fick jag en impuls att ifrågasätta vapenglorifieringen och lyfta frågan från skyttefest till hur världen ser ut. Man kanske kunde börja med barnen och utesluta riktiga vapen (hellre pinnar!) som ett motdrag mot hela våldskulturen som drabbar oss i TV, film och spel? Jag förstår att vi tänker mycket olika och att min kommentar är provocerande.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an