Frida Bromander har sin ateljé/studio i Mörsil. Foto: Kent Livendahl

Närproducerat och naturmaterial

På Byevägen i Mörsil bor och verkar textilkonstnären/designern Frida Bromander.

Hennes föetag heter Naturform. Hon var en av de som i helgen 5-6 maj öppnade sin ateljé/studio till allmänheten. Vi på 321an hälsade på och fick reda på att redan på lördagen, trots det dåliga vädret, kom det ett 20-tal besökare. På söndagen hängde vi på låset och var Fridas första besökare av totalt 15 st.

Hon har nyligen nystartat verksamheten i sitt företag Naturform efter en lång tids barnledighet.

Frida jobbar i textil och tillverkar både kläder och heminredningsartiklar. Hon inspireras både av sin omedelbara miljö och materialet hon använder. Honnörsord är lokalt producerat och naturmaterial. Exempel på produkter är sjalar, lampskärmar, mattor, rullgardiner, mössor, vantar, kuddfordral, barnkläder mm.

En av Fridas designidéer till en rullgardin stal tyvärr Åhléns, massproducerade, pressade priset och gardinen blev en storsäljare åt Åhléns.

Ull från Jämtlandsfåret är materialet nummer ett för Frida. Jämtlandsfåret är en helt ny ras som vuxit fram i samarbete mellan jämtländska fårföretagare och JiLU, Jämtlands Institut för landsbygdsutveckling.

Utbildningen har hon skaffat vid Högskolan för Design och Konsthantverk Steneby vid Göteborgs Universitet på linjen Textiltkonsthantverk. Utbildningen avslutades år 2002 med en kandidatexamen. Sedan 2009 har hon arbetat i sitt företag Naturform.

Bildspel

http://vimmel.321an.se/#420

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se