Känner ni igen dessa ungdomar? Uppställda för fotografering till sitt konfirmandjubileum!

Konfirmandjubileum

Ett gäng glada konfirmander (se frontbilden) startade sitt jubileum på Kvitsle bygdegård i samband med en gudstjänst som leddes av kyrkoherde Kerstin Strömberg.

Därefter ställde de upp sig för fotografering, Kerstin är också med på bilden.Däremot redovisas inga andra namn på denna bild utan vill ni veta mer om dessa personer får ni vackert köpa nästa nummer av 321anMagasin som kommer ut i mitten av augusti. Undertecknad var anlitad som fotograf.

Det är 60 år sedan dessa ungdomar blev förhörda, godkända och belönades med nattvarden i Marby kyrka! Något att fira förstås och efter gudstjänst, kaffe och fotografering styrdes kosan mot Arvemuseet där guidning väntade. Dagen skulle sedan avslutas med middag och samkväm på Camp Dammån i Ågårdarna.

Vi fick lyssna på och delta i en inspirerande gudstjänst. Kerstin delade ut nycklar och frågade om man kom ihåg sin första egna nyckel. Jodå, flera kom ihåg! Tex en 18-årspresent bestod av en nyckel till en ny bil, någon kom ihåg en nyckel till ett skåp som bla innehöll 96% sprit. Flera mindes sin första cykel och den viktiga nyckeln till den. Själv minns jag nyckeln till skåpet i skolan att förvara skolböckerna i, när jag började högstadiet. Kommer du ihåg din första nyckel?

Kerstin utvecklade detta till att handla om vilket ansvar vi har mot varandra och hur vi förvaltar det liv vi fått!

Allt varvades med psalmsång och böner och avslutades med ett önske-preludium; nämligen Jämtlandssången som sjöngs unisont av församlingen.

Kerstin Strömberg höll en inspirerande predikan.

Kerstin Strömberg höll en inspirerande predikan.

Gudstjänst i Kvitsle bygdegård

Gudstjänst i Kvitsle bygdegård

Kommer du håg din första nyckel?

Kommer du håg din första nyckel?

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Sagolik pepparkakskyrka

  På terapin uppe på Bjurgården lottades det i år ut en sagolik pepparkakskyrka gjord av Annmarie Eriksson. Lägg märke till alla detaljer. God Jul!

 • Velvet Insane med nya singeln “A Brand New Day”

  Velvet Insane har funnits sedan 2013 och bildades i samband med insamlingsgalan Stjärnfall. ‘A Brand New Start’ är första singeln från nya skivan som är den andra i ordningen. Skivan […]

 • Fredagen den 13e och Lucia

  Lucia är en högtid som firas den 13 december, samt namnet på högtidens huvudperson. I Sverige markerar lucia tillsammans med advent inledningen på julfirandet. Den svenska Lucian är en blandning av både förkristna och kristna figurer […]

 • HBIS startar redaktion för Hallen/Marbykrönikan

  I oktobers upplaga av ”Det händer i Hallenbygden” skrevs det om att en sådan redaktion skulle bildas vid ett möte den 13 november på Allhuset, men tyvärr kom det ingen. […]