Jens Comén rollband publiken med sin utstrålning och briljanta musikalitet! Foto Kent Livendahl

Jens Comén i Mattmars Lajvlokal

-Lite nervös e jag, började Jens sitt soloframträdande i Mattmar med. Det är lite speciellt att vara ensam på scen!

Dock presenterade han sin scenkompis benämnd ”Leif”. ”Leif” är en digital kompanjon som han kunde lägga olika grunder med och ha som komp. Ljudkulissen spelade Jens in själv och kom väl till pass senare i programmet då han skulle göra egen musik, improvisationsmässigt.

Därefter berättade han lite om sin uppväxt i Mörsil tillsammans med kompisar med samma intressen. Framför allt musik. På den tiden köpte han vinylplattor, företrädesvis med rock. Som tur var fanns ett par av hans gamla kompisar på plats i konsertlokalen och Jens kunde kontrollera med jämna mellanrum om han kom ihåg rätt. Minns inte vad de hette men ett namn som nämndes tror jag var ”Guran”. De bildade garageband och lirade mest rock och tävlade lite om vem som hade mest plattor. Handlade musik gjorde man i stan.

Musikintresset var starkt och efter musikgymnasium blev det Birka folkhögskola. Där hamnade Jens i samma klass som Kjell-Erik Eriksson med sin fiol. Han är uppväxt med folkmusik i Offerdal. Då började Jens intressera sig för folkmusik. Hittills hade han trott att det bara var töntig knätofsmusik, men Kjell-Erik fick honom på andra tankar. Konserten inleddes då med den första polskan han lärde sig, då av Kjell-Erik.

Spelade senare på två olika saxofoner och använde ”Leif” flitigt. Man kan lugnt säga att Jens trollband publiken med sina polskor, improvisationer och delvis sin fysiska musik. För mig var dock höjdpunkten då han på sin saxofon briljant spelade Partita i D-moll av Bach, ett stycke skrivet för violin!! Vill lyssna mer på Jens Comén!

Fantastisk live-musik i denna fina Lajvlokal! Obs endast 80 spänn i inträde inklusive jättegott fika (särskilt rabarbersaften)!

Jens Comén Foto Kent Livendahl

Jens Comén
Foto Kent Livendahl

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Sagolik pepparkakskyrka

  På terapin uppe på Bjurgården lottades det i år ut en sagolik pepparkakskyrka gjord av Annmarie Eriksson. Lägg märke till alla detaljer. God Jul!

 • Velvet Insane med nya singeln “A Brand New Day”

  Velvet Insane har funnits sedan 2013 och bildades i samband med insamlingsgalan Stjärnfall. ‘A Brand New Start’ är första singeln från nya skivan som är den andra i ordningen. Skivan […]

 • Fredagen den 13e och Lucia

  Lucia är en högtid som firas den 13 december, samt namnet på högtidens huvudperson. I Sverige markerar lucia tillsammans med advent inledningen på julfirandet. Den svenska Lucian är en blandning av både förkristna och kristna figurer […]

 • HBIS startar redaktion för Hallen/Marbykrönikan

  I oktobers upplaga av ”Det händer i Hallenbygden” skrevs det om att en sådan redaktion skulle bildas vid ett möte den 13 november på Allhuset, men tyvärr kom det ingen. […]