Jens Comén rollband publiken med sin utstrålning och briljanta musikalitet! Foto Kent Livendahl

Jens Comén i Mattmars Lajvlokal

-Lite nervös e jag, började Jens sitt soloframträdande i Mattmar med. Det är lite speciellt att vara ensam på scen!

Dock presenterade han sin scenkompis benämnd ”Leif”. ”Leif” är en digital kompanjon som han kunde lägga olika grunder med och ha som komp. Ljudkulissen spelade Jens in själv och kom väl till pass senare i programmet då han skulle göra egen musik, improvisationsmässigt.

Därefter berättade han lite om sin uppväxt i Mörsil tillsammans med kompisar med samma intressen. Framför allt musik. På den tiden köpte han vinylplattor, företrädesvis med rock. Som tur var fanns ett par av hans gamla kompisar på plats i konsertlokalen och Jens kunde kontrollera med jämna mellanrum om han kom ihåg rätt. Minns inte vad de hette men ett namn som nämndes tror jag var ”Guran”. De bildade garageband och lirade mest rock och tävlade lite om vem som hade mest plattor. Handlade musik gjorde man i stan.

Musikintresset var starkt och efter musikgymnasium blev det Birka folkhögskola. Där hamnade Jens i samma klass som Kjell-Erik Eriksson med sin fiol. Han är uppväxt med folkmusik i Offerdal. Då började Jens intressera sig för folkmusik. Hittills hade han trott att det bara var töntig knätofsmusik, men Kjell-Erik fick honom på andra tankar. Konserten inleddes då med den första polskan han lärde sig, då av Kjell-Erik.

Spelade senare på två olika saxofoner och använde ”Leif” flitigt. Man kan lugnt säga att Jens trollband publiken med sina polskor, improvisationer och delvis sin fysiska musik. För mig var dock höjdpunkten då han på sin saxofon briljant spelade Partita i D-moll av Bach, ett stycke skrivet för violin!! Vill lyssna mer på Jens Comén!

Fantastisk live-musik i denna fina Lajvlokal! Obs endast 80 spänn i inträde inklusive jättegott fika (särskilt rabarbersaften)!

Jens Comén Foto Kent Livendahl

Jens Comén
Foto Kent Livendahl

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an