Sällsjö snöskoterklubb veteraner

Klubben västerut har funnits sedan 70-talet och har idag ca 400 medlemmar.

Genom åren har man haft diverse olika evenemang, utflykter för medlemmarna. I år provar man något helt nytt; cruising med veteranskotrar! I slutet på februari räknar man att starta cruisingen med tillhörande tipsrunda.

Uppropet går ut i bygden att man ska starta sina gamla skotrar. Kravet är att skotern ska vara minst 25 år gammal och trafikförsäkrad. Färden går via Sällsjö och Spjätten upp till Håckren där deltagarna kan få sig något till livs. Därefter går färden via Sällsjö och Ocke för att slutligen gå i mål vid Agdas Café i Mattmar där man återigen kan stilla sin hunger. En ca fem mil lång resa. Styrelsen hoppas naturligtvis på att detta ska bli en skoterfest som går att göra till ett återkommande evenemang!

Medlemmarna är för det mesta familjer med ett gediget intresse för snöskoteråkning. Klubbens viktigaste mål är att ha så bra leder som det bara går. Ordförande Bo Karlstrand berättar att ambitionen är att sladda lederna så ofta som en gång i veckan. De måste ständigt hållas efter, röjas under barmarksperioden, man måste bygga broar över vatten och sedan när snön kommer börja trampa till och sladda så att det är fint att åka även för dem som sitter i skoterkälken.

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an