Mattmars kyrka måste renoveras. Foto: Anders Westerlund

Mattmars Kyrkas restaurering 2011

Under våren och sommaren 2011 blir det full fart vid Mattmars Kyrka

Fr.o.m. den 9 maj startar vår restaurering av fasad och fönster. Något som vi har fått möjlighet till tack vare Kyrkoantikvarisk ersättning och lokala stiftelser.

Under sommaren kommer vi att genomföra en restaurering av fasad och fönster på Mattmars kyrka. Östra, västra och södra delen bör vara klara till den 30/6 och allt ska vara klart till den 31/8. Med en viss reservation för oförutsedda behov av åtgärder.
Från 9 maj börjar entreprenören Berg och Brykt AB (Mora) att sätta upp byggställning. Det innebär att området närmast kyrkan blir en byggarbetsplats med allt vad det för med sig. Verksamhet inne i kyrkan kommer vi dock att kunna genomföra som vanligt, men med viss reservation för den pågående restaureringen.

Förutom Församlingens egeninsats samt Bertha o CA Öhrlings stiftelse så är åtgärderna till 50% bidragsfinansierad via det statliga stödet Kyrkoantikvarisk ersättning (KAE). Något som alla skattebetalare i Sverige bidrar till via skattsedeln med syfte att bevara det kyrkliga kulturarvet. KAE administreras via Härnösands Stift, Svenska Kyrkan.

Anders Westerlund

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se