Bild från vårmarknaden 2014.

Plats för det lokala på vårmarknad i Månsåsen

För andra året arrangerar Månsåsens bygdegårdsförening vårmarknad. Här får lokala företag och hantverkare inom mat, trädgård och hantverk utrymme visa upp sina verksamheter och produkter. Samtidigt skapas en mötesplats alla som bor i Storsjöbygden.

På Norges nationaldag, den 17 maj, blir det vårmarknad i Månsåsen. Ifjol var det premiär och då kom det mellan 200–300 personer till bygdegården för att se vad företagarna och hantverkarna från bygden erbjuder.
– Redan nu vet vi att det blir fler utställare och ett bredare utbud än ifjol, i dagsläget rör det sig om 23 utställare. Självklart hoppas vi även att det även ska komma fler besökare i år, säger Björn Dahlfors som är ordförande i Månsåsen Bygdegårdsförening och fortsätter:
– Vårt mål är att ge människor i och utanför Hallenbygden och Oviksbygden en mötesplats och möjlighet att upptäcka vilken skaparkraft och vilken härlig företagsanda som finns här i byarna från Hallen till Svenstavik. Som bygdegårdsförening är vår främsta uppgift att möjliggöra att folk träffas.

På marknaden kommer det att finnas allt från solceller till tunnbröd – lokalt kött, lokalt hantverk, lokala hudvårdsprodukter med mera, lokalt är som sagt temat men det finns även några lite mer långaväga knallar.
– Vi vill göra en bra marknad som har något för alla, det var svårt att få till en lokal blomsterhandlare men dessbättre hade vi kontakter med Hagströms i Sveg som packar ihop blommor och kommer upp, berättar Björn som tycker att en vårmaknad kunna erbjuda växter av olika slag. För den trädgårdsintresserade kommer det även att finnas ett företag som säljer träd och buskar, samt ett säljer grönsaksplantor.
Det är fortfarande öppet för fler utställare. Kravet är att de har en lokal anknytning eller att de tillför något extra. Utöver alla utställare och knallar så kommer även bygdegårdsföreningen att sälja fika.

Pressmeddelande från Månsåsens bygdegårdsförening.

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
https://www.sca.com/skog

Senaste nyheterna på 321an.se

 • NU ÄR DET DAGS IGEN!!

  I morgon 24 juli kör Glá musikfestivalen igång i Hallen för artonde året i rad. En festival i samarbete mellan oss i GLÁ MUSIKALLIANSEN och HALLENS SPORTKLUBB. Förutom den sedvanliga […]

 • Lyrik- och musikkväll vid Mörtåkåtan

  Välkommen till lyrik- och musikkväll vid Mörtåkåtan den 22 juli kl 22:00 Andreas Renström, Vår nya kantor spelar fiol.vi får lyssna till texter och dikter om sommar och liv. Lions […]

 • Sommarprogrammet 2019 finns nu att läsa online

  Sommarprogrammet som delas ut till samtliga i hallenbygden samt även till turistbyråer och andra informations platser i Jämtland finns nu att läsa här: Sommarprogrammet 2019

 • Hyllad Storsjötrolling i Hallen

  Den artonde upplagan av Storsjötrollingen, som också var deltävling i SM är över. Segrare i SM-klassen där sju båtar deltog blev Team FIS från Färgelanda/Strömstad och i huvudtävlingen som totalt […]