Arkitekt Carin Berglind diskuterar strandskydd med Anders Björk i Månsåsen. Foto: Kent Livendahl

Landsbygdsutveckling på stranden

Bildextra-321an/ ”Kommunen ska redovisa områden för landsbygdsutveckling i strandnära lägen i översiktsplanen där vissa lättnader i strandskyddet avses gälla”

LIS = Landsbygdsutveckling i strandnära läge. Strandnära läge är 100m från strandlinjen och 100m ut på vattnet. Åre kommun har en ca 8,5 mil lång strandlinje mot Storsjön där eventuella lättnader i strandskyddet kan ske. Arkitekt Carin Berglind, ansvarig kommunal tjänsteman, har kallat till fyra informationsmöten om detta. Hon har varit i Tossberg, Hallen, Arvesund och nu senast i Månsåsen. Sammanlagt har ca 60 personer kommit till dessa möten.

Planen är att kommunen först samråder med invånarna, tidsmässigt ca en månad från nu. Under den tiden vill man ha in synpunkter och ideer. En informationsskrift kommer att finnas tillgänglig i offentliga lokaler, företrädesvis bibliotek. Skriften kommer också att finnas på Åre kommuns hemsida och via www.321an.se När samrådstiden är över blir det ett politiskt beslut där man spikar översiktsplanen. Översiktsplanen kommer därefter att ställas ut och finnas tillgänglig för allmänheten i två månader.

Här är lite extra bilder, foto Åre kommun

http://vimmel.321an.se/#331

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an