Helmer Ericsson signerar sin bok på Länsbiblioteket i Östersund. Foto: Kent Livendahl

Helmer Ericsson minns

Bildextra-321an/ Helmer, nu drygt 80, har släppt en bok som handlar om byarna Månsåsen, Vällviken, Rise och Härkomstlägden.

Han känner sin hembygds historia väl, då han hela livet har bott på hemgården Backen i Månsåsen. Den korrekta titeln är “Brevlådan mitt i byn”. Begreppet “Gräv där du står – berätta hembygdens historia” har gjorts levande med denna bok. Innehållet fogar samman det lokala livet i några byar med nationens 1900-talshistoria. Jengel är förlaget som tagit sig an Helmers minnen. Den 24/11 släpptes Helmers bok tillsammans med ytterligare fyra andra böcker på Länsbiblioteket i Östersund. Helmer presenterade sin bok på ett ledigt och avspänt sätt. En och annan historia fick åhörarna på gott humör och skapade en trevlig stämning bland de ca 50-talet lyssnarna. När det så var dags för avslutande fika och boksignering blev det köbildning hos Helmer. Boken kommer att finnas till försäljning på Månsåsens bygdegård under julmarknaden på lördag 26/11.

“Bokens titel ”Brevlådan mitt i byn”, är välfunnen och förenar i själva formuleringen glesbygden med den omgivande världen – en läsvärd hembygdsbok./ Erik A. Egervärn

http://vimmel.321an.se/#360

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se