Lånad bild

Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och Habo som tvåa och trea.

Alla Sveriges 290 kommuner har jämförts i tolv huvudkategorier, bland annat demokrati och jämställdhet, utbildning, kultur och miljö.

– Det finns flera viktiga trender i Sverige just nu som Bäst att leva 2021 fångar upp och sätter fingret på, säger Fokus chefredaktör, Jon Åsberg.

– Den starkaste är att Gröna vågen fortsätter och verkar ha ökat i styrka genom pandemin. Storstäderna tappar befolkning till andra tätorter, och även till landsbygden. Det är sånt som politiker, stadsplanerare och beslutsfattare på både riksplanet och kommunal nivå måste hålla koll på.

I Jämtland-Härjedalen klarar sig alltså Åre bäst med plats 34 i den totala rankningen. Krokom ligger väl till i kategorin Arbetsmarknad och inkomster där de intar plats 6. Östersund hamnar på plats  48 totalt.

Bäst att leva-rankningen har utvecklats varje år sedan starten. Nytt för i år är bland annat att kategorierna Äldreomsorg samt hur kommunerna klarar Agenda 2030-målen har tillkommit.

Se hela listan med alla kommuner i Jämtland-Härjedalen och resten av Sverige här.

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an