Sex kvinnor som läst om kvinnoöden i novellsamlingen KLÄDERNA.

Bokcirkel på bibblan i Hallen

En förmiddag i veckan som var, samlades sex glada kvinnor runt det runda bordet på biblioteket i Hallen för att diskutera boken de alla läst i den bokcirkel som anordnats.

Denna gång var det en novellsamling som hette “KLÄDERNA” skriven av Inger Edelfeldt. Alla noveller i boken handlade om kvinnoöden i olika former och samtalet runt novellerna var allt ifrån igenkännande till utsvävningar om egna minnen och tolkningar på saker som hänt.

Någon hade skrivit anteckningar som de läste från, någon hade skrivit små dikter och några diskuterade från minnet. En fascinerande sak var att i en av novellerna berättade en kvinna om sin kappa, där några av de som läst upplevde den som grön, en annan som grå och några andra som röd. Efter lite efterforskning i boken visade sig kappan vara stålgrå. Detta är ett bra exempel på hur den som läser tolkar och gör sin egen bild av det man läser.

Nästa bok, den fjärde i raden, är Orlando av Virginia Woolf. För att öka svårighetsgraden lite så fanns den även på engelska för den som ville läsa det.

Anna Persson

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se