Kristina Klintevall

Viktig stämma för Hallens vägförening

Hallens vägförening har nu bråda dagar inför sin årsstämma. Kristina Klintevall är aktiv inom föreningen.

-Föreningsstämman blir den 21 mars klockan 19.30 på Kyrkskolan. Det är mycket som ska ut till medlemmarna innan dess, bland annat nya stadgar samt en revisionsberättelse, som ska granskas med mera. Jag har tagit med i stadgarna att information om vad som händer i föreningen framöver kommer att publiceras i såväl ”Det händer i Hallenbygden” och webbtidningen 321an.se samt på vår egen hemsida. Hemsidan kommer att dock att öppnas först efter stämman, säger Tina.

Vägföreningen har i omgångar försökt påverka både Länsstyrelsen och Trafikverket för att få till en vettig trafikmiljö i Hallen utan att lyckas då myndigheterna envist bjuder hårt motstånd mot föreningens förslag att ändra hastighetsreglerna i byn, särskilt vid skola och förskola. Nu råder en påbudshastighet på 70 km/tim i hela byn, 321an undantagen eftersom det är en riksväg där 50 gäller, men föreningen har beslutat att sätta upp fyrkantiga blåvita skyltar om rekommenderad hastighet på 30 km/tim vid skola och förskola samt på alla småvägar. Efter tuff kommunikation med Trafikverket för en tid sedan fick vägföreningen ändå till viss del ett genombrott då Trafikverket lovade genomföra en studie i samverkan med berörda parter i Hallen. Detta för att se vad som behöver åtgärdas för trafikmiljön. Trafikverket kommer att kalla till möten, men när är det inte sagt.

-Då gäller det att vara på tårna. Vi behöver fler som engagerar sig i trafikfrågorna i Hallen, säger Tina.

Vägföreningens stämma kommer att finnas i evenemangskalendern för mars plus en påminnelse i både Det händer i Hallenbygdens februarinummer och på webben.( 321an.se)

Redaktionen.

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se