Mätning av trafikflödet

Kommer Trafikverket vidta åtgärder för att höja trafiksäkerheten i Hallen? Det är en fråga som Hallens vägförening länge kämpat för men hittills fått kalla handen. Utefter genomfartsleden, riksväg 321, råder en smått anarkistisk trafikmiljö där de flesta kör alldeles för fort men Trafikverket har hittills nobbat fartkameror för att det totala trafikflödet är för litet. Enligt information från föreningen monterade Trafikverket den 20 februari upp utrustning i höjd med kyrkan, för att mäta trafikflödet på 321an genom Hallen. Mätningen ska ske under ett helt år. Föreningen ser detta som positiva nyheter och antar att Trafikverket kommer att ta ställning till om några hastighetsdämpande eller säkerhetshöjande åtgärder behöver vidtas, bland annat utifrån mätresultatet. Leif Andersson, som är ordförande i HBIS (Hallenbygden i Samverkan) slänger dock in en brasklapp.

-Ett positivt steg i grunden. Frågan är bara hur representativt resultatet kommer att vara. Till följd av pågående vägarbete sträckan Månsåsen – Svenstavik så sitter det nu en hänvisningsskylt uppe vid E 14 i Mattmar som rekommenderar bilister att välja E14 och E45an i stället för att ta 321an, med hänvisning till vägarbetet. Detta gäller säkert också omvänt från Svenstavik, alternativt Myrviken och upp till E14 i Mattmar, påpekar Andersson.

Media gruppens viktigaste uppgifter är att informera bygden om vad som händer innan det händer. Har vi fått ut informationen innan har vi gjort vårt jobb. Naturligtvis är artiklar i övrigt också helt ok, men då ska de handla om det som har relevant betydelse för människorna i Hallenbygden. Gruppen arbetar på ideell basis. Gästskribenter är mer än välkomna att skriva. Anledningen till att vi i gruppen inte skriver under med namn är att vi jobbar solidariskt för bygden i ett arbetslag mer under mottot "en för alla, alla för en."Med andra ord, ingen nämnd och ingen glömd. Vi var sex stycken från början, är nu elva och kommer att bli fler. Du är också välkommen!
Kontakta oss om du vill vara med i media gruppen.

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se