Hallens Vägförening har hållit föreningsstämma

”Hallens Vägförening har avhållit föreningsstämma. 

Nya uppdaterade stadgar antogs och officiellt heter vi numera Hallens Väg- och Samfällighetsförening. 

En ny styrelse valdes. Denna består av undertecknad, Tina Klintevall, ordförande; Jonas Högdahl, kassör; Anna Alverland, sekreterare samt två ordinarie ledamöter; Jocke Toresson och Alve Forsberg. 

Suppleanter har vi inga. 

Anna Alverland kommer även att fungera som webbmaster och skapa en hemsida åt vägföreningen. 

Hasse Nilsson tackades av med en chokladkartong, efter sina många år i styrelsen. 

Jag vill att vägföreningens värdeord ska vara säkerhet och tillgänglighet, dvs vi ska arbeta för att trafikmiljön i Hallen är säker för alla, inte minst för skolbarnen. 

Dessutom ska all service och alla samhällsfunktioner vara tillgängliga för alla invånare, oavsett om man är ung eller gammal, frisk eller funktionshindrad. 

Man ska t ex kunna ta sig över 321an till ICA utan att riskera livet. 

Vi anser fortfarande att det bör vara hastighetsbegränsning 30 km/timme runt skolan; inte 70, som Länsstyrelsen nyligen beslutade. 

Vi vill även gärna se att gångbanan förlängs 700-800 meter västerut mot Hallens El & Bygg, då det går skolbarn längs vägen här och det absolut inte finns plats för både bilar och barn!

Dessa frågor och andra rörande en bättre trafikmiljö, kommer vi att fortsätta driva och det är helt i enlighet med våra stadgar. 

Dessutom ska vi naturligtvis förvalta och ombesörja väghållningen avseende de vägar som är föreningens, på sedvanligt sätt. 

Vi ska sätta oss ner med Jakobssons Åkeri och se över våra avtal för sommar- och vinterväghållning. 

Jakobssons kommer även att få i uppdrag, att montera de skyltar som Vägföreningen beställt med rekommenderad högsta hastighet 30 km/timme, liksom en vägspegel högst upp i backen, i kurvan på Högenvägen.

När det gäller ip-Onlys åtaganden, att återställa efter fibernedgrävning, så har vi diskuterat olika möjliga lösningar i Vägföreningen och även anlitat juristhjälp genom Riksförbundet Enskilda Vägar (REV). Vi har dokumenterat i ord och bild alla de skador som uppstått och återkommer med information hur detta kan lösas. Allt skulle varit fixat och återställt i oktober förra året men som bekant har inget gjorts. 

Vägföreningen kommer fortlöpande att informera om allt av intresse som händer, både i ”Det händer i Hallenbygden”, på nätet i ”321an” samt framöver på vår egen hemsida. 

Själv vill jag tacka för förtroendet att få bli ordförande efter två år som suppleant och två år som ordinarie styrelseledamot i föreningen. 

Jag är nybliven pensionär, efter drygt 35 år i yrket som veterinär. Jag har jobbat både kliniskt som distriktsveterinär, på slakterier åt Livsmedelsverket och i Uppsala där jag forskat, doktorerat och jobbat med bekämpning av allvarliga virussjukdomar hos boskap.

Jag och min man har nu bott 20 år i Hallen, varav 15 år i Getåsen och de senaste fem åren på Högenvägen. Vi trivs väldigt bra här, med såväl bygden som dess invånare. 

Hallen den 24 mars 2019

Tina Klintevall, 

Ordförande Hallens Väg- och Samfällighetsförening”

Media gruppens viktigaste uppgifter är att informera bygden om vad som händer innan det händer. Har vi fått ut informationen innan har vi gjort vårt jobb. Naturligtvis är artiklar i övrigt också helt ok, men då ska de handla om det som har relevant betydelse för människorna i Hallenbygden. Gruppen arbetar på ideell basis. Gästskribenter är mer än välkomna att skriva. Anledningen till att vi i gruppen inte skriver under med namn är att vi jobbar solidariskt för bygden i ett arbetslag mer under mottot "en för alla, alla för en."Med andra ord, ingen nämnd och ingen glömd. Vi var sex stycken från början, är nu elva och kommer att bli fler. Du är också välkommen!
Kontakta oss om du vill vara med i media gruppen.

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an