Evenemangskalender ger nya och större möjligheter att informera

I förra numret av ”Det händer i Hallenbygden” berättade vi om att en ny ideell arbetsgrupp för HBIS publikationer bildats. En grupp på sex personer, som bor i olika delar av bygden med uppgift att forma publikationerna så att de fyller sin funktion för kommunikation och utveckling i Hallenbygden. Konkret i första hand för att sprida information om vad som händer på alla nivåer. Inom föreningar och företag, inom skola och förskola, inom äldreomsorgen, bevaka hur det går för hälsocentralen, för återvinningen, om det blir något nytt reningsverk i Hallen med mera. Gruppen kommer med andra ord att hålla ett vakande öga på det mesta, även kommunens framtida planer vilka kan påverka livet för oss bygdebor. Artiklar om ditt och datt kommer att skrivas som allmän information, men den viktigaste uppgiften är att hjälpa till med information från ideella organisationer, enskilda bygdebor och naturligtvis också företag. Allt för att öka transparensen i bygden så att alla kan få vetskap och kunna ta aktiv del.

Det vi kan erbjuda är en kostnadsfri möjlighet för alla ideella organisationer samt enskilda att få in en blänkare i en evenemangskalender, som vi från och med detta nummer kommer att utveckla. Även företag kan utnyttja evenemangskalendern förutsatt att evenemanget inte är i direkt kommersiellt syfte. Exempelvis ett öppet arrangemang för allmänheten med fika eller liknande. Kalendern kommer att publiceras dubbelt. Dels i vår webbtidning 321an.se och dels i denna pappersupplaga för att även de som står utanför den digitala världen ska få information. I kalendern publicerar vi alla evenemang, möten och annat som arrangören lämnat in och som de anser är viktigt att få ut till så många bygdebor som möjligt. Kalendern utformas som en lättläst almanacka där man kan se vad som händer dag för dag, under den närmaste månaden. På sikt hoppas vi att detta ska medverka till att föreningarna slipper åka runt med bil och lägga en lapp i bygdens postlådor för varje möte eller evenemang. Vi kommer därför att från och med nu ge ut ”Det händer i Hallenbygden” varje månad och då under månadens sista vecka. Manusstopp meddelas månad för månad. Om mötet eller evenemanget är särskilt viktigt kan vi också i förväg puffa extra för det genom en kortare artikel både på webben och i pappersupplagan.

Obs: Till webbtidningen 321ans evenemangskalender finns inget manusstopp utan där kan man göra inlägg löpande. Det går dessutom att göra inlägget själv.

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an