Dansbandet Eloge startade 2016 och består av musiker från en sammanslagning av King Edwars från Sveg och Bredbandet från Östersund. Foto: Eloge.

Äntligen dags för dans igen

Det blir på Hallgården lördagen den 2 mars mellan 21 – 01. I förra numret puffade bygdetidningen för dansen där Hallens sportklubb står som arrangör. Dans som dans var förr. Vi har fått frågan vad det betyder? Är det inte dans som dans alltid är? Madde Milde på sportklubben svarar.

-Jo, det stämmer nog, men nuförtiden verkar folk mest vilja gå ut när det är dans i samband med pubkväll eller något annat evenemang där det också serveras starkvaror. Det som skiljer i så fall är väl att vi inte gör det utan nu blir det vanligt fika med mjukstut, varmkorv eller hembakat kaffebröd som man köpa i serveringen. Vi hoppas folk ska komma ändå och jag tycker personligen att styrdansen är trevlig och något vi ska försöka ha kvar. Nu provar vi också ett helt nytt band, så får vi se hur det går, säger Madde.

Det Madde syftar på är Eloge, ett nyligen sammanslaget band från två orkestrar. King Edwards från Sveg och Bredbandet från Östersund. Fem välmeriterade dansbandmusiker med lång erfarenhet från andra kända orkestrar, exempelvis Pippis, Amadeus, Cattings och många fler.

-Vi spelar modern dans för mogen ungdom i 50-årsåldern plus en och annan country, säger orkesterledaren Åke Henriksson, med glimten i ögat.

Entréavgift till dansen är 180 kronor.

Media gruppens viktigaste uppgifter är att informera bygden om vad som händer innan det händer. Har vi fått ut informationen innan har vi gjort vårt jobb. Naturligtvis är artiklar i övrigt också helt ok, men då ska de handla om det som har relevant betydelse för människorna i Hallenbygden. Gruppen arbetar på ideell basis. Gästskribenter är mer än välkomna att skriva. Anledningen till att vi i gruppen inte skriver under med namn är att vi jobbar solidariskt för bygden i ett arbetslag mer under mottot "en för alla, alla för en."Med andra ord, ingen nämnd och ingen glömd. Vi var sex stycken från början, är nu elva och kommer att bli fler. Du är också välkommen!
Kontakta oss om du vill vara med i media gruppen.

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an