Dansbandet Eloge startade 2016 och består av musiker från en sammanslagning av King Edwars från Sveg och Bredbandet från Östersund. Foto: Eloge.

Äntligen dags för dans igen

Det blir på Hallgården lördagen den 2 mars mellan 21 – 01. I förra numret puffade bygdetidningen för dansen där Hallens sportklubb står som arrangör. Dans som dans var förr. Vi har fått frågan vad det betyder? Är det inte dans som dans alltid är? Madde Milde på sportklubben svarar.

-Jo, det stämmer nog, men nuförtiden verkar folk mest vilja gå ut när det är dans i samband med pubkväll eller något annat evenemang där det också serveras starkvaror. Det som skiljer i så fall är väl att vi inte gör det utan nu blir det vanligt fika med mjukstut, varmkorv eller hembakat kaffebröd som man köpa i serveringen. Vi hoppas folk ska komma ändå och jag tycker personligen att styrdansen är trevlig och något vi ska försöka ha kvar. Nu provar vi också ett helt nytt band, så får vi se hur det går, säger Madde.

Det Madde syftar på är Eloge, ett nyligen sammanslaget band från två orkestrar. King Edwards från Sveg och Bredbandet från Östersund. Fem välmeriterade dansbandmusiker med lång erfarenhet från andra kända orkestrar, exempelvis Pippis, Amadeus, Cattings och många fler.

-Vi spelar modern dans för mogen ungdom i 50-årsåldern plus en och annan country, säger orkesterledaren Åke Henriksson, med glimten i ögat.

Entréavgift till dansen är 180 kronor.

Media gruppens viktigaste uppgifter är att informera bygden om vad som händer innan det händer. Har vi fått ut informationen innan har vi gjort vårt jobb. Naturligtvis är artiklar i övrigt också helt ok, men då ska de handla om det som har relevant betydelse för människorna i Hallenbygden. Gruppen arbetar på ideell basis. Gästskribenter är mer än välkomna att skriva. Anledningen till att vi i gruppen inte skriver under med namn är att vi jobbar solidariskt för bygden i ett arbetslag mer under mottot "en för alla, alla för en."Med andra ord, ingen nämnd och ingen glömd. Vi var sex stycken från början, är nu elva och kommer att bli fler. Du är också välkommen!
Kontakta oss om du vill vara med i media gruppen.

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Sagolik pepparkakskyrka

  På terapin uppe på Bjurgården lottades det i år ut en sagolik pepparkakskyrka gjord av Annmarie Eriksson. Lägg märke till alla detaljer. God Jul!

 • Velvet Insane med nya singeln “A Brand New Day”

  Velvet Insane har funnits sedan 2013 och bildades i samband med insamlingsgalan Stjärnfall. ‘A Brand New Start’ är första singeln från nya skivan som är den andra i ordningen. Skivan […]

 • Fredagen den 13e och Lucia

  Lucia är en högtid som firas den 13 december, samt namnet på högtidens huvudperson. I Sverige markerar lucia tillsammans med advent inledningen på julfirandet. Den svenska Lucian är en blandning av både förkristna och kristna figurer […]

 • HBIS startar redaktion för Hallen/Marbykrönikan

  I oktobers upplaga av ”Det händer i Hallenbygden” skrevs det om att en sådan redaktion skulle bildas vid ett möte den 13 november på Allhuset, men tyvärr kom det ingen. […]