Dansbandet Eloge startade 2016 och består av musiker från en sammanslagning av King Edwars från Sveg och Bredbandet från Östersund. Foto: Eloge.

Äntligen dags för dans igen

Det blir på Hallgården lördagen den 2 mars mellan 21 – 01. I förra numret puffade bygdetidningen för dansen där Hallens sportklubb står som arrangör. Dans som dans var förr. Vi har fått frågan vad det betyder? Är det inte dans som dans alltid är? Madde Milde på sportklubben svarar.

-Jo, det stämmer nog, men nuförtiden verkar folk mest vilja gå ut när det är dans i samband med pubkväll eller något annat evenemang där det också serveras starkvaror. Det som skiljer i så fall är väl att vi inte gör det utan nu blir det vanligt fika med mjukstut, varmkorv eller hembakat kaffebröd som man köpa i serveringen. Vi hoppas folk ska komma ändå och jag tycker personligen att styrdansen är trevlig och något vi ska försöka ha kvar. Nu provar vi också ett helt nytt band, så får vi se hur det går, säger Madde.

Det Madde syftar på är Eloge, ett nyligen sammanslaget band från två orkestrar. King Edwards från Sveg och Bredbandet från Östersund. Fem välmeriterade dansbandmusiker med lång erfarenhet från andra kända orkestrar, exempelvis Pippis, Amadeus, Cattings och många fler.

-Vi spelar modern dans för mogen ungdom i 50-årsåldern plus en och annan country, säger orkesterledaren Åke Henriksson, med glimten i ögat.

Entréavgift till dansen är 180 kronor.

Media gruppens viktigaste uppgifter är att informera bygden om vad som händer innan det händer. Har vi fått ut informationen innan har vi gjort vårt jobb. Naturligtvis är artiklar i övrigt också helt ok, men då ska de handla om det som har relevant betydelse för människorna i Hallenbygden. Gruppen arbetar på ideell basis. Gästskribenter är mer än välkomna att skriva. Anledningen till att vi i gruppen inte skriver under med namn är att vi jobbar solidariskt för bygden i ett arbetslag mer under mottot "en för alla, alla för en."Med andra ord, ingen nämnd och ingen glömd. Vi var sex stycken från början, är nu elva och kommer att bli fler. Du är också välkommen!
Kontakta oss om du vill vara med i media gruppen.

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Lyrik- och musikkväll vid Mörtåkåtan

  Välkommen till lyrik- och musikkväll vid Mörtåkåtan den 22 juli kl 22:00 Andreas Renström, Vår nya kantor spelar fiol.vi får lyssna till texter och dikter om sommar och liv. Lions […]

 • Sommarprogrammet 2019 finns nu att läsa online

  Sommarprogrammet som delas ut till samtliga i hallenbygden samt även till turistbyråer och andra informations platser i Jämtland finns nu att läsa här: Sommarprogrammet 2019

 • Hyllad Storsjötrolling i Hallen

  Den artonde upplagan av Storsjötrollingen, som också var deltävling i SM är över. Segrare i SM-klassen där sju båtar deltog blev Team FIS från Färgelanda/Strömstad och i huvudtävlingen som totalt […]

 • Den artonde upplagan av Storsjötrollingen är SM-deltävling.

  Nu är årets Storsjötrolling igång. Prick klockan åtta i går morse, torsdagen den 4 juli sköt Ove Jonsson från Hallen startskottet med sin älgstudsare. 63 trollingbåtar lämnade hamnen i Hallen […]