Fr.v. Hanna med ZippAkks Ärsch, Hanna med ZippAkks Ära, Maria med Krut och ZippAkks Äkta, Viktoria med ZippAkks Äkke, Matilda med ZippAkks Äskka och Eva med ZippAkks Tilla (mamma till valpkullen)

Syskonträff i Hallen

I söndags hade Hallens egna hundviskare Maria Häggblom en syskonträff för sin senaste valpkull. Det var fem av åtta ur kullen som kom och fick lite tips och trix från Maria.
De tränade på hantering som att titta i öronen, munnen och att hålla på med tassarna bland annat. Maria hade lagt ut korv på två ställen för att öva in vad nej betyder, så de kan använda rösten om hunden inte är i koppel. Även inkallning med distraktioner övades, springa till matte var inga problem det svåra var att följa matte på vägen tillbaka. Innan fika och pratstund så gick alla in på brandstationen för att miljöträna hundarna, och det var inga problem.

Tre av de som var med i söndags är poliser, en är redan hundförare och de andra två är blivande hundförare. Tre hundar ur kullen är köpta av polisen för blivande tjänstehundar, om de klarar testerna och har de egenskaper polisen vill ha. Maria ser det som ett bra betyg på sitt avelsarbete att få fram stabila och bra hundar för denna typen av arbete.

Kullen fyllde tio månader i söndags och nu väntar MH-test för att få en mentalbeskrivning och senare polisens lämplighetstest. 

En del av hanteringsträningen.

Träna att inte korven.

Hanna och ZippAkks Ära miljötränar på brandstationen.

Anna Persson

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

En kommentar till Syskonträff i Hallen

 1. Grattis Maria till dina framgångar som uppfödare. Fint att du får leverera hundar till polisen. Efter att ha följt radioprogrammet Kalibers granskning av inköpen av brukshundar har jag tvivlat på polisens förmåga att göra vettiga upphandlingar. Uppenbarligen finns det vettiga personer även i den organisationen. Särskilt roligt att se namnet på den hund du förde på bild. I min barndom hade min far en stövare med samma namn, Krut, som jag hade en särdeles god relation till.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Samtliga brandmän i Hallen säger upp sig i protest

  Samtliga 15 deltidsbrandmän i Hallen har sagt upp sig i protest mot de drastiska förändringar som Åre kommuns räddningschef Johan Blomé nyligen presenterat. Förändringar som räddningschefen baserar på statistik från […]

 • Åres Västra Storsjöbygd får tävla om statliga pengar.

  I början av 2018 kom förra regeringens landsbygdsminister Sven-Erik Bucht till Åre kommun för att presentera ett särskilt statsbidrag för åren 2018 – 2020. Det var en satsning som regeringen […]

 • Bli inte lurad av Bluff-Sms bedragarna

  Det skickas ut väldigt mycket bluff-sms just nu, där man påstår att ett paket till er har fastnat och man behöver “lösa” problemet. Om du ändå har drabbats av någon […]

 • NU ÄR DET DAGS IGEN!!

  I morgon 24 juli kör Glá musikfestivalen igång i Hallen för artonde året i rad. En festival i samarbete mellan oss i GLÁ MUSIKALLIANSEN och HALLENS SPORTKLUBB. Förutom den sedvanliga […]