Fr.v. Hanna med ZippAkks Ärsch, Hanna med ZippAkks Ära, Maria med Krut och ZippAkks Äkta, Viktoria med ZippAkks Äkke, Matilda med ZippAkks Äskka och Eva med ZippAkks Tilla (mamma till valpkullen)

Syskonträff i Hallen

I söndags hade Hallens egna hundviskare Maria Häggblom en syskonträff för sin senaste valpkull. Det var fem av åtta ur kullen som kom och fick lite tips och trix från Maria.
De tränade på hantering som att titta i öronen, munnen och att hålla på med tassarna bland annat. Maria hade lagt ut korv på två ställen för att öva in vad nej betyder, så de kan använda rösten om hunden inte är i koppel. Även inkallning med distraktioner övades, springa till matte var inga problem det svåra var att följa matte på vägen tillbaka. Innan fika och pratstund så gick alla in på brandstationen för att miljöträna hundarna, och det var inga problem.

Tre av de som var med i söndags är poliser, en är redan hundförare och de andra två är blivande hundförare. Tre hundar ur kullen är köpta av polisen för blivande tjänstehundar, om de klarar testerna och har de egenskaper polisen vill ha. Maria ser det som ett bra betyg på sitt avelsarbete att få fram stabila och bra hundar för denna typen av arbete.

Kullen fyllde tio månader i söndags och nu väntar MH-test för att få en mentalbeskrivning och senare polisens lämplighetstest. 

En del av hanteringsträningen.

Träna att inte korven.

Hanna och ZippAkks Ära miljötränar på brandstationen.

Anna Persson

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

En kommentar till Syskonträff i Hallen

 1. Grattis Maria till dina framgångar som uppfödare. Fint att du får leverera hundar till polisen. Efter att ha följt radioprogrammet Kalibers granskning av inköpen av brukshundar har jag tvivlat på polisens förmåga att göra vettiga upphandlingar. Uppenbarligen finns det vettiga personer även i den organisationen. Särskilt roligt att se namnet på den hund du förde på bild. I min barndom hade min far en stövare med samma namn, Krut, som jag hade en särdeles god relation till.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an