Axel, Engla och Nova väntar på att starten ska gå. Foto Johan Björk

Populärt med 100kg Lego

Igår, torsdag, anordnades en höstlovsaktivitet på Hallgården. Det kom två killar med 100 kg Lego som alla fick leka med. Det fanns Lego att leka fritt med och även olika stationer med till exempel en bild på en konstruktion som skulle byggas ihop av ett visst antal bitar. Den var inte helt enkel för de vuxna som var med och provade, men de flesta barn hade inga större problem. En annan station var att bygga ett så högt torn som möjligt.

Den mest populära stationen var Legobilsracet. Här fick den som ville bygga ihop ett fordon som man sen fick tävla med. Det fanns en liten backe med plats för tre startande åtgången. Den byggde den snabbaste bilen för dagen var Agneta med sin polisbil.

Det fanns förutom Lego att leka med även fika att köpa. Det var Anki (Badankan) och hennes två barnbarn Klara och Kajsa som hade bakat både kakor och muffins. Det fanns även korv med bröd och glass för den som var sugen.

Dem två killar som kom till Hallgården jobbar för ett företag som heter Bremlerbrick och håller till i Stockholmstrakten. På deras hemsida hittade jag en bra text för vad som är tanken bakom eventet:
Tillsammans bygger vi hela Sverige. Både bokstavligt genom att barn och unga får bygga hus och träd på vår Sverigekarta i Lego, men också bildligt genom att vi åker runt i hela landet, från Sjöbo i södra Skåne till Piteå i Norrbotten, och låter barn och unga från olika bakgrunder träffas och skapa tillsammans.

Det var ett välbesökt event, dem två killarna som höll i eventet berättade att det var mer besökare här i Hallen än vad det brukar vara på andra ställen, även i större städer. 

Skaparglädje och koncentration när Adrian och Engla bygger sina bilar. Foto Linda Elf

Theo och Mimmi väntar på startskottet. Foto Johan Björk

Agneta med sin polisbil var dagens vinnare i Legobilsracet. Foto Agneta

 

Anna Persson

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an