Redan påbörjad staty? Foto Anna Persson

Vilken av våra 40 byar får en staty föreställande vem??

En fråga som kommer upp då och då är förhållandet mellan centrum och periferi. Det hände också under torsdagens möte på Månsåsens bygdegård.
Det kan handla om storstädernas tillväxt och ökande betydelse på bekostnad av landsbygden men samma fenomen finns på nivån centralorter och små byar. 321an som vill vara aktuell tar nu ett initiativ och inbjuder till en tävling, vars mål är att uppmuntra det demokratiska samtalet och att ge tillfälle till upphöjelse både på individ- och bynivå. Så här går det till:

1  Välj ut en nu levande person som du anser förtjänar att bli uppmärksammad inom något område. Du kan välja idrotten, konsten (bild, film, litteratur, musik) och politiken. Personen ska också kunna knytas till en viss ort inom 321ans område.

2  När ett antal personer föreslagits, kommer listan att offentliggöras på nättidningen och röstning sker. Vem av dessa är mest värd att bli avbildad som staty? Man motiverar sitt val skriftligt.

3 Sista momentet blir att föreslå den exakta platsen för monumentet och ny röstomgång vidtar.

Tidningen har redan kontakt med intresserad skulptör som kommer att följa tävlingen. Om flera konstnärer visar intresse för projektet, kommer ny röstning att ske.

Välkommen in med ditt förslag!

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an