Viktoria leder vattengympan i Hallen. Foto Nemi Nilsson

Vattengympa i Hallen

Victoria Wallin arbetar som sjukgymnast på Hallens hälsocentral, samtidigt utbildar hon sig till sjuksköterska i Östersund.

Hon har haft vattengympa i 11 år varav 3 terminer här i Hallen.  Vattengympa ingår i Sjukgymnastiksutbildningen, men sen har hon fyllt på med inspirationshelger och olika kurser. ”det handlar om att förstå hur kroppens anatomi och trögheten i vattnet fungerar”

Tidigare arbetade hon med sina patienter i varma bassänger, där kunde de jobba mer med precision och koordination och passen var uppbyggda för att passa just den patienten. Så när hon kom hit till Hallen så ändrade hon sina pass så att deltagarna inte skulle behöva frysa.  ”Det blir mer tempo i kallt vatten” och nu skall passen fungera för hela gruppen. ”Då var det sjukvård, Nu är det friskvård!” säger Victoria med ett stort leende.

Passar vattengympa för alla?
 Ja alla som inte är rädda för vatten eller ogillar badhus”
Det passar nästan alla och är i princip helt skadefritt. Det fungerar utmärkt för både unga och gamla, runda som smala. Det är säker träning och du avgör själv hur hårt eller mjukt du vill ta i. Sen får man mindre träningsvärk i vattnet.

Har du roligt?
”JA! -Det är så roligt att se hur alla utvecklas och blir både starkare och mer rörliga. Och sen får jag ju röra på mig lite också”

Vilka pass finns?
Första gruppen börjar: 17:30 och det är pensionärgruppen, den drivs i Rödakorsets regi och är 30 minuter lång och det är både män och kvinnor i den. De andra två grupperna är i HSK’s regi och börjar: 18:30 och 19:30, de är 60 minuter långa och för tillfället är det bara kvinnor som är med, men det skulle vara jätte roligt om det ville dyka ner lite killar i de passen.

Blir ni nyfikna på att prova på vattengympa så är ni varmt välkomna ner i bassängen på onsdagar.
(Onsdag 1 mars är det ingen vattengympa.)

Jag var först lite tveksam men så följde jag med grannen ner till Hallgården och blev mycket imponerad. Victoria har en sån glädje och en härlig energi så man rycks med och har jätteroligt i vattnet. Som deltagare kan jag bara säga ”ge det ett försök!” det gjorde jag, och nu kan jag inte tänka mig en vecka utan min vattengympa. 

Nemi Nilsson

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?




Senaste nyheterna på 321an.se

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an