Delar av Pålssons!

Var med och påverka i kyrkan

Sara Jonsson och Anders Westerlund från församlingen tog emot förtidsröster i församlingshemmet. Maj-Britt, Bosse och Rune Pålsson kom och förtidsröstade när 321an var på besök.

Anders berättade att Åre kommuns församlingar är organiserade i en ny enhet, Åre pastorat som då består av fyra församlingar Undersåker, Kall Västra storsjöbygden och Åre. Pastoratet blir en paraplyorganisation som ansvarar för den gemensamma ekonomin, personalen och fastigheter. I det lokala kyrkovalet röstar man till kyrkofullmäktige för Åre pastorat.

Nu är det klart vem som kommer att leda det kyrkliga i pastoratet. Hon blir kyrkoherde i Åre pastorat, kommer från Undersåker-Kall och heter Ann-Charlotte Hansson-Borgström.

Vår egen Kerstin Strömberg stannar kvar i Västra Storjöbygdens församling och blir här församlingsherde.

Utifrån valresultatet väljer det nyvalda kyrkofullmäktige ett kyrkoråd (pastoratets styrelse). I respektive församling kommer församlingsråd att väljas genom att lokala nomineringsmöten föreslår ledamöter för fastställande av kyrkofullmäktige. Kortfattat kan man säga att församlingsråden arbetar med lokala församlingsverksamheter i respektive församling, medan kyrkorådet arbetar med personal, fastigheter, begravningsverksamhet och ekonomiska frågor.

Även i kyrkovalet kan man förtidsrösta mellan den 4:e och 16:e september. Kan ju hända att man är förhindrad att gå och rösta på den ordinarie valdagen, den 17:september. Idag, 8/9 var den första möjligheten att förtidsrösta i Hallen och då på församlingshemmet. Du kan även fixa detta på lördag 9/9 13.00-15.00 och på tisdag 12/9 17.00-20.00.

Det finns tre röstsedlar att välja på, Socialdemokraterna, Centerpartiet och POSK som står för partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan. På dessa tre röstsedlar kan du personrösta genom att förslå vissa kandidater, genom att kryssa, dock högst tre stycken.

Så vill du vara med och påverka vad som händer i kyrkan, rösta i förtid eller gå på valdagen och gör din röst hörd!!

Valdagen är den 17/9 och i Hallen kan du rösta på församlingshemmet 9.00-11.00 och 16.00-20.00.

 

Röstande här: Maj-Britt, Bosse och Rune Pålsson

 

 

Anders Westerlund och Sara Jonsson tog emot förtidsröster

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

En kommentar till Var med och påverka i kyrkan

 1. Det påstås att ett av våra politiska partier storsatsar på att ta makten i svenska kyrkan. Vill DU vara med och påverka det som ska ske i kyrkan så gå och rösta i kyrkovalet den 17 september och gör DIN röst hörd!!

Vad tycker du?




Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an