Mål!!

Hallens SK – Kyrktåsjö 4–0 (0-0)

Omgång nio i division sex Norra och Kyrktåsjö gästade oss på Hallgärdet. Vi kom till spel med en förlust i bagaget efter att tungt brutit segersviten mot IFK Strömsund i omgången innan. Det var ett rejält revanschladdat hemmalag som kom till spel.

Startuppställning:

Daniel Westerberg

Kalle Jakobsson Emil Wahlén David Edholm Hampus Halvarsson

Manne Häggblom Anton Lundin Rudi Woxlägd Jesper Jakobsson

Victor Edholm Emanuel Lennartsson

Avbytare: Linus Jämting, Robin Torgersson, Pontus Halvarsson och Erik Törnvall

1: a halvlek:
Vi började så likt som vi gjort nästan alla matcher den här säsongen. Stressigt, avvaktande och vill så snabbt som möjligt bli av med bollen och ge den till någon medspelare. Den inledningen gjorde att Kyrktåsjö var det lag som präglade matchen och försökte komma fram till lägen med allt som oftast långbollar. Något som vår backlinje tämligen enkelt kunde avvärja med ett starkt huvudspel.

Halvleken bjöd inte på särskilt många farligheter från något av lagens sida. Kyrktåsjö’s farligaste chans var en frispark strax utanför straffområdet som inte i resulterade i något allvarligt.

Våra några lägen var att Rudi Woxlägd hade en frispark ungefär 35 meter från mål som hade placerat in sig fint i nättaket om inte målvakten var där.

David Edholm hade ett skott i ribbans överkant i mitten av halvleken och det visade att vi hade en större tyngd än våra motståndare när lägena infann sig.

Rudi avslutade halvleken med att få ett halvt friläge och kunna placera in bollen men lyckas istället skjuta mitt på Kyrktåsjö’s målvakt som blev tämligen förvånad över att få skottet mitt på sig.

I övrigt bjöd den första halvleken inte på något skönspel. Vi hade svårt att få igång ett rejält passningsspel och kantspelet var inte alls där det brukar. Positivt däremot att backlinjen fortsatte att bjuda på en stabil försvarsinsats.

2: a halvlek
Vi pratade om att gå dit i duellerna och visa mer jävlar anamma, våga rulla boll och att ha mer precision i passningarna.

Något som vi verkligen tog tillvara på. Samtliga spelare höjde sig några snäpp och när vi gjorde det medan Kyrktåsjö började bli allt tröttare kom vi närmare och närmare ett ledningsmål.

David Edholm fick ett kanonläge att avlossa sin vänsterkanon men olyckligtvis lyckas brodern Victor vara den som står i vägen.

Senare skulle just nämnda Victor komma igenom och även denna gång lyckas avslutet gå mitt på Kyrktåsjö’s målvakt.

Halvleken går och vi trycker på mer och mer och lyfter upp laget. Kyrktåsjö har absolut inga farligheter överhuvudtaget i den andra halvleken och alla börjar fundera när ska målet komma när det spelats över 70 minuter.

Slutligen kom det förlösande 1–0 målet. Och som vanligt är det Rudi Woxlägd som gör det. Efter ett inspel av Emil Wahlén skickar Rudi på volley in bollen i nät. Detta var i matchminut 73.

Efter det går musten ur Kyrktåsjö. Resterande del av matchen blir en enda lång anfallsvåg mot laget och frågan blev nu, vad blir slutresultatet.

Det så viktiga 2–0 målet kom bara fyra minuter senare från slitvargen på topp Victor Edholm som rann igenom och satte spiken i kistan.

3–0 kom av David Edholm som snyggt knoppar dit bollen i målvaktens första hörn på en hörna i matchminut 85.

Två minuter senare var det återigen dags för en Edholmare att göra mål och Victor avslutade målfabrikationen till 4–0.

Resterande del av matchen har vi fortsatte flera fina lägen att sätta bollen i nät, men en del oflyt i avsluten och en aning oskärpa gör att ställningen slutar 4–0.

En ack så skön seger och extra skönt att få vinna inför hemmapubliken och skapa lite luft igen bak till tvåan Strömsund.

Hela laget gör en enorm arbetsinsats i den andra halvleken och kan de få detta spel en hel match igenom kommer det bli en fröjd resten av säsongen. Extra plus till Anton Lundin som snurrade upp motståndet gång på gång när han hade bollen, Victor Edholm med sin löpvilja och slit, David Edholm och Jesper Jakobsson för sin tyngd i luftrummet och även till Emil Wahlén som på sin position som mittback har varit med och bidragit till att varje match han har spelat på den positionen har det slutat med noll mål för motståndarna.

Nu blickar vi framåt mot träning på söndag och ny uppladdning mot Näldens IF nästa torsdag på hemmaplan på Hallgärdet med avspark 19:00.

Stort tack till publiken som kommer och stöttar oss. Det är så mycket enklare att spela inför en engagerad hemmapublik. Hoppas vi ses på torsdag!

Text Hans Wågegård
Foto Kenta

 

Kamp om bollen!

 

Nick mot mål!

 

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an