Laget tog åter tre poäng!

Hallen tog tre poäng igen

Hallens SK – Järpens IF 8-0 (5-0)

Den uppskjutna matchen mot Järpen från vårsäsongen skulle spelas och med Strömsund flåsandes bakom oss i tabellen var tre poäng viktiga.

Startuppställning 4-4-2:

Hans Wågegård

Kalle Jakobsson David Edholm Jesper Jakobsson Hampus Halvarsson

Rudi Woxlägd Anton Lundin Adrian Hedström Macus Pottinen

Victor Edholm Anton Landgren

Avbytare:

Pontus Halvarsson, Manne Häggblom, Lucas Pålsmarker, Erik Törnvall och Linus Jämting

1:a halvlek
En inledning som präglade matchen omedelbart. Vi klev ut och tog tag i taktpinnen direkt på halkiga och blöta Hallgärdet. Vi skaffade oss målchans direkt utan utdelning, men det skulle inte dröja länge innan matchens första mål kom.

Pang i matchminut sex skickar Marcus Pottinen in ledningsmålet från vår del och sätter oss i förarsätet.

Därefter har Järpen mer eller mindre två enorma lägen att kvittera. Först en hemåtpass där jag halkar efter mottagningen och Järpenspelaren får öppet mål, men väljer att ta med sig bollen inte bara en gång utan även två gånger istället för att skjuta i det öppna målet och det hela slutar med ett skott i målburens utsida. (säkerligen en del dramatik att skådat vid sidan av planen)

Den andra möjligheten är ett inspel rätt igenom straffområdet där Hampus Halvarsson lyckas med en touch på bollen få den att missa en framåtrusande Järpenforward.

Efter dessa två drastiska incidenter höjde vi oss igen och nu var det inget snack om saken. Vi tryckte ner Järpen i banan och ägde boll mer eller mindre hela halvleken.

Målchanser dök upp och målen trillade in. På fyra minuter gjorde vi tre mål.

2-0 Victor Edholm 23:e

3-0 Anton Landgren 25:e

4-0 Rudi Woxlägd 27:e

Järpen var efter dessa snabba minuter ett slaget lag och började spela alltmer irriterat och småfult. Något domaren tillät till viss del.

Innan halvleken var över hann Anton Landgren göra 5-0 i matchminut 38 efter ett otroligt vackert fotbollsspel. Ett riktigt klapp klapp spel och sannolikt vårt snyggaste spelmål denna säsong.

2:a halvlek:

Målsättningen var här att inte ha lika bråttom med att slå den avgörande passningen utan våga vända mer och hålla i bollen längre stunder inom laget.

Något som blev bättre, men mot ett svagt motstånd så sjönk entusiasmen och halvleken bjöds på en del slarvigt spel.

Trots det fortsatte vi att trumma på och kom igenom väldigt ofta på kanterna. Framförallt på högerkanten med en löpvillig Rudi Woxlägd. Chanserna kom och Victor Edholm har inte marginalerna med sig i avsluten med återigen stolpträff(ar) i matchen och en hel del fina lägen att trycka bollen i nät. Vid full utdelning från hans sida hade hans målprotokoll varit fyra, fem mål. Det ska kommas ihåg att Victor spelade fram till tre av våra mål.

6-0 kom slutligen i minut 67 av nyförvärvet från Alsen Adrian Hedström. Ett mycket vackert och enkelt avslut när han placerar in bollen i Järpens målbur.

Järpens enda målchans i halvleken var ett halvt friläge som resulterade i en fotparad och en hörna utan resultat som följd.

Vi skulle bättre på vår målskillnad ytterligare när lagets yngsta spelare Manne Häggblom rent ut sagt bombar in 7-0 i minut 76. Skönt för honom efter att ha missat jätteläge strax innan. Järpens målvakt svarade för en fin räddning.

Inbytte mittbacken David Edholm som fick chans på topp i matchens sista minuter tackade för förtroendet och tog vara på min utspark och löpte sig fri och satte säkert 8-0 i den 88:onde minuten.

Ett resultat som därefter stod sig matchen ut.

Detta var troligtvis vår mest samspelade match och Järpen ska vara glada att det ”bara” blev 8-0. Vid full utdelning och ännu bättre fokus vid avsluten hade det kunnat blivit 12,13-0.

En väldig laganda har vuxit fram i gruppen där alla spelare gör det som krävs och ger alltid 100%. Extra plus till nytillskottet Adrian Hedström som alltid gjorde sig spelbar på sin mittfältsposition och med sitt lugn serverade fina passningar i banan.

Nu blickar vi framåt mot träning och ny match på onsdag borta mot just Järpen. Blir det lika stor klasskillnad som denna match återstår att se. Kom gärna och stöd oss!

Tack för stödet på läktaren!

Text Hans Wågegård
Foto Kent Livendahl

 

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Sommarprogrammet 2022

  Ett späckat sommarprogram med aktiviteter i och utanför bygden. Klicka här för att läsa! Trevlig sommar och läsning!Önskar vi i Redaktionen

 • Sommarinformation till Hallenbygden

  Trots att biblioteket i Allhuset i Hallen kommer att vara helt stängt för semester mellan den 27 juli till och med den 17 augusti och i övrigt öppet enbart onsdagar […]

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

 • Nationaldagsrabatt på Qstar i Hallen

  Nationaldagsrabatt Den 6:e juni 2021 sänker vi priset på bensin, diesel och E85 med 25 öre/liter*. Priset gäller endast för dig som är kortkund hos Qstar/Bilisten/Pump och tankar med ditt […]

 • Velvet Insane släpper ny singel på fredag (14/5)

  Jonas Eriksson som sjunger i bandet är från Hallen. Velvet Insane slår sig samman med Dregen & Nicke Andersson på ny singel Det svenska rockbandet Velvet Insane går wam bam […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an