Nationalpark eller inte? Foto Anna Persson

Möte med Länsstyrelsen om eventuell nationalpark

Hur utnyttjas området i dag? Vilka frågor finns till Länsstyrelsen och Naturvårdsverket? Ska det vara nationalpark eller inte? Kom och diskutera.
Välkommen på dialogmöte torsdagen den 18 februari klockan 18.00–20.30 i Hallen.
Arbetet med att se över om det finns förutsättningar för en eventuell nationalpark i området kring Vålådalen-Sylarna-Helags, har kommit igång.

Länsstyrelsen och Naturvårdsverket bjuder därför in till en dialogkväll där frågor som berör områdets boende, renskötare, företagare, föreningar och intressenter kommer att diskuteras.
– Vi vill höra hur området används för att kunna göra en bra bedömning av uppdraget att ta fram ett eventuellt förslag till nationalpark, säger Ruona Burman, biträdande projektledare.
– För oss är det viktigt att höra alla berörda parter. Syftet med dialogmötena är att fånga upp kunskap, önskemål och frågor kring områdets utveckling. Målet är att i samförstånd diskutera områdets bevarande och utveckling.
Välkomna!

Tid
Torsdagen den 18:e februari klockan 18.00–20.30.
Plats
Hallgården, Bynomsgatan 1, 830 01 Hallen.
Anmälan
För att kunna beräkna fikat är vi tacksamma om ni anmäler er till Lisa Tenning på: lisa.tenning@lansstyrelsen.se

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Sagolik pepparkakskyrka

  På terapin uppe på Bjurgården lottades det i år ut en sagolik pepparkakskyrka gjord av Annmarie Eriksson. Lägg märke till alla detaljer. God Jul!

 • Velvet Insane med nya singeln “A Brand New Day”

  Velvet Insane har funnits sedan 2013 och bildades i samband med insamlingsgalan Stjärnfall. ‘A Brand New Start’ är första singeln från nya skivan som är den andra i ordningen. Skivan […]

 • Fredagen den 13e och Lucia

  Lucia är en högtid som firas den 13 december, samt namnet på högtidens huvudperson. I Sverige markerar lucia tillsammans med advent inledningen på julfirandet. Den svenska Lucian är en blandning av både förkristna och kristna figurer […]

 • HBIS startar redaktion för Hallen/Marbykrönikan

  I oktobers upplaga av ”Det händer i Hallenbygden” skrevs det om att en sådan redaktion skulle bildas vid ett möte den 13 november på Allhuset, men tyvärr kom det ingen. […]