Kent inbjuden till Daglediga Foto Anna Persson

Kent berättade om flytten från Stockholm till Hallen på dagledigträff i Hallen

En gång i månaden är det dagledigträff på församlingshemmet i Hallen.

Denna gång var Kent Livendahl inbjuden för att berätta om hur det var att flytta från Stockholm till Hallen och hur det var när han senare fick sitt besked om cancern i urinblåsan.
Kent är en duktig berättare som med roliga anekdoter och minnen hur det var att komma som helt ny till Hallen. Han och hans fru Elisabet kom hit för att Elisabet fick jobb som tandsköterska. Kent hade sagt upp sig på posten i Stockholm och var arbetslös, men så fort deras telefon var inkopplad så ringde posten i Östersund och frågade om han ville börja jobba i Mörsil. Det ville han såklart. Efter ett antal år på posten så började han engagera sig i Hallenbygden i Samverkan och tidningen HallenPosten började ta sin sin form.

Den andra delen Kent berättade om var sin cancer. Han fick besked hösten 2013 om att det var en platt tumör som de enkelt kunde skrapa bort. Som tur var fanns det en duktig röntgenläkare i Östersund som såg att det inte var en platt, utan en rund elak tumör som inte var lika enkel att ta bort. Kent fick åka till onkologen i Umeå, där han fick cellgiftsbehandling i tre omgångar. Och sedan opererades urinblåsan bort och Kent fick en påse på magen för urinen.

Innan Kent berättade om allt detta så bjöds det på mycket god soppa med tillhörande ostsmörgås och efteråt var det kaffe och kaka. Det avslutades med att komminister Ulf Persson pratade för oss och kompade av Elisabeth Nygård Lundhaug sjöng vi några psalmer.

Inger Woxlägd serverar den goda soppan.

Inger Woxlägd serverar den goda soppan.

Anna Persson

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se