Felicia Hjalmarsson och Lina Jansson tycker det är roligt att jobba med Teknikspanarna.

Hallens skola har fått teknikstipendie

Petra Törnlöf är bland annat tekniklärare på Hallens Kyrkskola och har använt sig av Teknikspanarna i sin undervisning på tekniklektionerna.

Teknikspanarna är en hemsida som elever och lärare loggar in på. Där finns olika områden inom teknikens värld. Varje område har en cirka 15 minuter lång film som alla tittar på och får sedan uppgifter att göra och frågor att svara på gällande det området. Petra kan sen gå in och titta på vad varje elev gjort och hur de löst sina uppgifter.

Hos Teknikspanarna kan alla grundskolor söka ett stipendie där pengarna ska hjälpa till att utveckla teknikundervisningen i skolan. Det Petra önskade var att kunna köpa in en 3D-skrivare. Hallens Kyrkskola är en liten skola och ett inköp av en sådan skrivare finns inte budgeten. Hon trodde inte att de skulle få några pengar, det är hundratals skolor som söker och 50 skolor som tilldelas stipendiet. Men efter en tid kom ett mejl där det stod att de hade fått stipendiet. Senare kom även ett diplom på posten.

Till hösten kommer 3D-skrivaren att finnas på plats och kan användas i undervisningen. Det kommer underlätta undervisningen i teknikdesign och industridesign. När de kan skriva ut och få till en sak av det de ritat och konstruerat, istället för att bara använda penna, linjal och millimeterpapper.

Här har Felicia loggat in på Teknikspanarna.

Här har Felicia loggat in på Teknikspanarna.

Stipendiet som kom med posten.

Stipendiet som kom med posten.

Anna Persson

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se