Favorit nummer 3: Hallens sportklubb

 

I början av 1998 föddes idén att öppna ett gym på Hallgården av mig, Pär-Örjan Pålsmarker. Till min hjälp hade jag dåvarande idrottsläraren på Hallens skola, Peder Lind. En styrkesektion bildades i Hallens sportklubb, och sedan iordningställdes gymmet. Eftersom både Peder och jag hade en hel del träningsutrustning sedan förut, så kunde vi komma igång utan att behöva göra några större investeringar.

Den 15 november öppnade vi HSK-GYM på Hallgården. Invigningsdagen bestod av demonstration av träningsredskapen samt en föreläsning om träning av Peder Lind.

Öppettiderna var måndag till fredag 18,00-21,00. Styrkesektionen består av sex personer, som turas om att hålla gymmet öppet.

Under 1999 kom vi också igång med spinning och pump. Träningsutrustning köptes in allt eftersom vi hade råd att investera. Efter ett par år så ändrade vi öppettiderna till tre kvällar i veckan, men med möjlighet att låna nyckel övriga tider.

Under 2002 installerades även ett solarium, sponsrad av Ica Karl-Ors Bua, i anslutning till gymmet. Sedan 2006 har Marie Eriksson kört olika pass bland annat stepp, spinning, pump och yoga.

Jennie Jämtinger och Kent Sundin har tillkommit som ledare. Jennie kör heta rytmer och Kent kör en del spinning pass.

10 års jubileumet firades med bland annat en föreläsning av Johan ¨Plexus¨ Oldenmark, känd från TV och en av Sveriges bästa kroppsbyggare genom tiderna.

Gymmet har under åren var helt självfinanserande. Alla pengar som kommer in på försäljning av träningskort och avgifter från olika pass, går till inköp av träningsutrustning samt utbildning av ledare. Skolan nyttjar också gymmet i sin idrottsundervisning.

Styrkesektionen består i dag, förutom mig själv, av Gun-Britt Albertsson, Anette Norrlander, Inger Woxlägd, Michael Nilsson och Kent Sundin. Under åren har också Anita Bergqvist,  Eva Pettersson, Johan Edholm, Johan Oscarsson, Anna Hedström,  Jens Jacobsson och Anders Karlsson varit med i sektionen.

Vi är nu inne på vårt sextonde verksamhetsår och gymmet är välutrustat för både styrketräning och konditionsträning. De olika passen körs terminsvis och är populära.

Vi hälsar alla välkomna till gymmet eller något av våra pass.

Kom ihåg att hälsan är den största rikedomen.

Och det är aldrig försent att börja träna, alla undersökningar visar att oavsett ålder så sker muskeltillväxt och konditionsförbättring vid regelbunden träning.
Ofta hör man ¨jag har inte tid att träna¨ men hur skall man då få tid att må dåligt och kanske bli sjuk. Tiden är lika för alla, det gäller bara att använda den rätt. Tänk på att det är bättre att prioritera träning nu än att tvingas prioritera rehabilitering senare.
Så skjut inte upp till i morgon när du kan börja idag!!!

 Pär-Örjan Pålsmarker

 

Skribent, fotograf och allt-i-allo på 321an.se.
E-post: emelie@321an.se

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an