Välbesökt “Bykontor” Foto Anna Persson

Bykontor på Allhuset: hemvårdshandläggare informerade

Årebiblioteken förmedlar kommunal service till kommunens geografiska ytterområden!

Kommunens tjänstemän, med sina olika kompetenser, som annars sitter på sina kontor i kommunhuset i Järpen, reser till Allhuset för att träffa invånarna i Hallenbygden. Man möts i Allhuset där frågor kan ställas till tjänstemännen. Alltid mellan 15 och 19 och Bibblan bjuder på fika.

En bra service för bygdens invånare.

Handläggarna som kom denna gång till Allhuset var Frida Heldring, Maud Refsnäs och Lena Elm.

Intresset för dessa frågor visade sig vara starkt då ett femtontal personer kom och ställde frågor och debatterade med handläggarna.

Nya taxor diskuterades, och Margit Widholm drev hårt att äldre med hörselproblem skulle få hjälp med detta via hemtjänsten.

Hur går det för oss som vill fortsätta att bo kvar i hembygden in i det sista, var en fråga som Eva Egervärn tog upp. Det saknas platser och inget initiativ verkar tas av de regerande partierna nu. De som har den politiska makten nu verkar inte vara intresserade av att hjälpa oss som bor i kommunens geografiska ytterkanter, men i centrum av Jämtland.

Maud Refsnäs informerade om ”REAKTIVERING en ny möjlighet för dig som drabbats av en neurologisk skada eller funktionsnedsättning och bor i Jämtlands län.”

”Bykontor på Allhuset” fortsätter att vara en bra möjlighet för bygdens invånare att träffa kommunens olika tjänstemän

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se