Velvet In Sane i Sydney Australien Foto Privat

Velvet Insane hemkomna från sin Australienturné

Orkestern Velvet insane turnerade en vecka i Australien; Sydney, Canberra och Wollongong var de städer som besöktes. Bandet spelade på klubbar i dessa städer.

Grabbarna hade förstås kul och skaffade sig erfarenheter under den veckan. Kan tyckas märkligt att den första utlandsturnén gick så långt hemifrån, ja så långt hemifrån man kan komma faktiskt, 34 timmar med flyg!

Bakgrunden är att man spelade in en platta som man skickade runt till olika radiostationer i hela världen. Visst fick de önskemål att de skulle komma och spela även i Europa, men faktum är att de flesta önskemål kom från Australien så då satsade de på att resa dit.

Efter en vecka kom de hem till Sverige, Stockholm först och sedan Örebro där de också spelade.

Gruppnamnet: om man översätter det ordagrant: Sammet I Sinnet. Gruppen består av Jonas Eriksson, Jesper Lindgren, Tobias Reimbertsson och Niklas Henriksson.

Bakgrunden och historien om orkestern skriven av bandets sångare Jonas Eriksson!Velvet In Sane bildades hösten 2013 av bandets gitarrist Jesper Lindgren inför insamlingsgalan “Stjärnfall” som sattes upp på Gamla Teatern i Östersund den 8e november. Jesper Lindgren berättar: “Jag bestämde mig för att ta nya musikaliska steg, att utvecklas och verkligen satsa allt så jag slutade i mitt dåvarande band för att bilda ett nytt. Med min förkärlek för stora refränger, melodier och riff så skrev jag och spelade in demos på låtar till ett band som i mina ögon skulle bli större än livet själv och efter en dag på ett jobb i en fabrik så fick bandet namnet ”Velvet In Sane”.

Med artister som Nicke Borg (Backyard Babies), State of Drama, Skribenten Anders Tengner och så klart Velvet In Sane, blev konserten en succé för alla inblandade och inte minst för oss.

Efter Stjärnfall började vi spela in demos och kom samtidigt i kontakt med skribenten Sven Mörén på tidningen Rocknytt som ville göra ett reportage med oss om Stjärnfall och bandet. Han gillade det han såg och hörde och det hela slutade med att han officiellt blev bandets manager i februari 2014.

Året 2014 började med en turné i norra delen av Sverige och spelningar i Falun och Stockholm. Fler låtar skrevs och demoversioner spelades in, och i april gick vi in i ESTA Studios i Stockholm och spelade in vår första EP som släpptes den 16 maj. Denna EP skickades ut i stora delar av världen och fick genomslagskraft i både Frankrike, Tyskland och Australien. 

Under hösten 2014 spelade vi in ytterligare en EP (“Youth On Fire”) som släpptes i samband med Australienturnén

Bandet under en spelning i Örebro efter hemkomsten

jatill webben

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
https://www.sca.com/skog

Senaste nyheterna på 321an.se

 • NU ÄR DET DAGS IGEN!!

  I morgon 24 juli kör Glá musikfestivalen igång i Hallen för artonde året i rad. En festival i samarbete mellan oss i GLÁ MUSIKALLIANSEN och HALLENS SPORTKLUBB. Förutom den sedvanliga […]

 • Lyrik- och musikkväll vid Mörtåkåtan

  Välkommen till lyrik- och musikkväll vid Mörtåkåtan den 22 juli kl 22:00 Andreas Renström, Vår nya kantor spelar fiol.vi får lyssna till texter och dikter om sommar och liv. Lions […]

 • Sommarprogrammet 2019 finns nu att läsa online

  Sommarprogrammet som delas ut till samtliga i hallenbygden samt även till turistbyråer och andra informations platser i Jämtland finns nu att läsa här: Sommarprogrammet 2019

 • Hyllad Storsjötrolling i Hallen

  Den artonde upplagan av Storsjötrollingen, som också var deltävling i SM är över. Segrare i SM-klassen där sju båtar deltog blev Team FIS från Färgelanda/Strömstad och i huvudtävlingen som totalt […]