Ewa Faxén och Lars-Åke Jakobsson är två av många i den nybildade aktionsgruppen, på lördag sker deras första protest i Hallen. Foto: Björn Dahlfors

På lördag protesterar Hallen

På lördag (21/2) kommer det bli svårt att ta sig fram genom Hallen, bygden reser sig i en protest mot de planerade skolnedläggningarna inom kommunen och främst i Hallenbygden. Den nybildade aktionsgruppen planerar sin första aktion i form av en traktordemonstration.

Aktionsgruppen inom “Låt hela Åre Kommun leva och blomstra”-initiativet kommer på lördag genomföra sin första demonstration i Hallen, till hjälp tar de plakat och traktorer.
– Vi ska köra med traktorer fram och tillbaka i byn, på dem kommer det finnas plakat med texten “Rädda skolan – bygdens hjärta”, säger Ewa Faxén som är en av många i den nystartade aktionsgruppen som kommer att arbeta med att organisera människor i protester mot de föreslagna nedskärningarna inom förskolan och skola.
– Vi har redan fått ihop ett tiotal traktorer nu på mötet, men fler får gärna ansluta, vi börjar klockan 12.00 och innan dess kan man hämta plakat på Ica, säger Ewa som även välkomnar bilar i protesterna.
En annan som är engagerad i protesterna är Lars-Åke Jakobsson och berättar att de även planerar att sätta upp plakat i Gärdsta och Månsåsen.
– Turisterna ska få något att prata om när de kommer på semester, plakaten i Månsåsen och Gärdsta är som en förvarning innan de når protesternas centrum där framkomligheten kommer vara begränsad under dagen, säger Lars-Åke och uppmanar alla som vill delta att komma till Hallen för att protesterna ska ge störst genomslag.
– Vi kör fram tills att det bli mörkt, säger Lars-Åke.

Tidigare reporter och fotograf.
E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

4 kommentarer till På lördag protesterar Hallen

 1. Bra av er .
  Väck de styrande som sitter på det de tänker med .
  Byt ut dessa o sätt dit kompetenta personer som vet
  att det finns områden o byar utanför Årebyn .

 2. Det är bra att visa folk utanför bygden att De som bor och lever här ställer upp för sin bygd. Om inga nya flyttar in så blir det ingen som pistar backen eller sköter liften, restaurangen får stänga, affären lägger ner m.m Jag tror att turisterna vill komma till en levande bygd, med en befolkning i alla åldrar.

 3. Mycket bra att bygdens invånare står upp och protesterar mot dåliga politiska förslag, men glöm inte bort allt positivt som finns med Hallenbygden. Det måste vi också hjälpas åt att sprida så att folk vill komma hit och inte skräms bort av allt negativt som cirkulerar på sociala medier!!

 4. Jag tycker att det finns anledning att påminna de styrande i Åre om hur det var vid kommunsammanslagningen. Hallen var klar med vatten o avlopp, skolan, många av byarna hade kommunalt vatten, en mycket god ekonomi, en betydande summa pengar att lägga i den nya storkommunen. Hur såg det ut i andra kommundelar???
  Ska man nu börja slå undan benen för vår framtid i östra delarna av kommunen? Att dra in på barnomsorg och skola är det i särklass mest effektiva sättet montera ner en bygd!!!
  Tänk om och tänk framåt!!

Vad tycker du?
https://www.sca.com/skog

Senaste nyheterna på 321an.se

 • NU ÄR DET DAGS IGEN!!

  I morgon 24 juli kör Glá musikfestivalen igång i Hallen för artonde året i rad. En festival i samarbete mellan oss i GLÁ MUSIKALLIANSEN och HALLENS SPORTKLUBB. Förutom den sedvanliga […]

 • Lyrik- och musikkväll vid Mörtåkåtan

  Välkommen till lyrik- och musikkväll vid Mörtåkåtan den 22 juli kl 22:00 Andreas Renström, Vår nya kantor spelar fiol.vi får lyssna till texter och dikter om sommar och liv. Lions […]

 • Sommarprogrammet 2019 finns nu att läsa online

  Sommarprogrammet som delas ut till samtliga i hallenbygden samt även till turistbyråer och andra informations platser i Jämtland finns nu att läsa här: Sommarprogrammet 2019

 • Hyllad Storsjötrolling i Hallen

  Den artonde upplagan av Storsjötrollingen, som också var deltävling i SM är över. Segrare i SM-klassen där sju båtar deltog blev Team FIS från Färgelanda/Strömstad och i huvudtävlingen som totalt […]