Ett utkast till hur det nya bygdebladet, Det händer i Hallenbygden, kommer att se ut.

Nytt bygdeblad till alla i Hallenbygden

Snart är det premiär för ett helt nytt informationsblad för alla som bor i Hallenbygden. I samband med att 321an Magasin delas ut i mitten av vecka 17 så kommer även först numret av ”Det händer i Hallenbygden” att delas ut.

Under skolprotesterna upplevde många att de inte fick information om vad som hände i bygden, en del saknar dator, andra har inte Facebook och det var för få som anslöt sig till de SMS-grupper som skapats.
– Det fanns ett informationsunderskott och nu i efterhand är det många som efterfrågat ett utskick som når alla hushåll i Hallenbygden, säger Björn Dahlfors som sitter i styrelsen för Hallenbygden i Samverkan och är en av initiativtagarna till utskicket.
– Från HBIS sida är förhoppningen att föreningarna i bygden ska kunna nå ut med information billigt och enkelt. Men också att skapa en kanal för bygdens företag att nå den lokala marknaden till ett lågt pris. Slutligen gynnar det även alla som bor i bygden, det är de som är medlemmar i föreningarna och som handlar i butiker och tjänster, säger Björn som även berättar att privatpersoner kan sätta in annonser om de vill hyra ut hus, söker hjälp eller vill sälja något.

Inledningsvis kommer informationsbladet att delas ut varannan  månad i samband med att 321an Magasin delas ut, ambitionen är dock en tätare utgivning, något som kan skapas genom bygdens gemensamma kraft.
– Som det ser ut idag så finns det egentligen ingen ekonomi i produkten, förhoppningsvis kommer vi kan sälja några annonser till varje nummer så att vi täcker kostnaden för tryckning. En annan nöt att knäcka är distributionen, om vi skulle få ett eller flera byombud som på ideell basis kan hjälpa till att dela ut där just de bor så skulle vi kunna öka takten i utgivningen, säger Björn som uppmanar alla att skicka in information.

Vill du synas i aprilnumret?

Vill du få med information i aprilnumret så skicka in manus till dethanderi@hallenbygden.se innan den 15 april, du kan också lämna in handskrivet manus på Allhuset. Är du företagare och vill köpa en annons ring då 070-938 14 40 för mer information. På hallenbygden.se finns mer information för dig som vill annonsera.

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an