Ewa Faxén sålde åt sina skolbarn! Upp på bordet för att ge fotografen en bra bild! Foto Kent Livendahl

Lyckad loppis på Hallgården

Undertecknad fick detta fina mail från arrangörerna till ett verkligt lyckat evenemang! Behållningen ska gå till bygdens barn!!

Vi vill ge Anki, Ann-Christine Lindholm ett ofantligt stort tack för all hjälp med stöket innan och efter Loppisen.  Hon har gjort så mycket, mer än vad hon skulle göra. Tack Anki! Vi vill också tacka alla er andra som deltagit för att göra detta till ett lyckat evenemang. // Anna-Maria Ottosson och Linda Lundström.

Nathalie Näsman från Gärdsta var även hon hjälpreda åt arrangörerna. När Ronny Dahlberg från Mörsil kom till Linda Lundströms bord och köpte kläder åt sina barn så vips var Nathalie där och såg till att det blev affär. Ronny är musiklärare på Åre kommuns kulturskola och ska redan på söndag framträda med orkester på Kretsloppshuset i Mörsil.

Ett tjugotal bord fyllda till brädden med loppisgrejer var vad man fick se på söndagen om man trampade in på Hallgården! Som alltid var det mest folk vid öppningsdags, många vill göra fynd och då gäller det att vara tidigt ute! Sedan trappade antalet besök av men arrangörerna hade annonserat ett öppethållande mellan 12 o 18.

Succéförfattaren Martin Persson fanns också på plats, sålde och signerade sin bok ”Prickskyttens tårar”. Vid det här laget finns Martins bok på alla bibliotek i länets kommuner utom just Åre!?

Läraren Ewa Faxén sålde prylar åt sina skolbarn och hoppade gärna upp på bordet för att ge fotografen en bra bild! Lägg märke till skylten bakom Ewas bord!

Caroline Sandström sålde bra, tyckte hon. Bland annat två barnstolar att ställa vid matbordet, till Elisabet Livendahl. Bra att ha när barnbarnen kommer på besök!

Eva Svedin var bestämd på en punkt: Om jag hyr ett bord för att sälja egna grejer köper jag inget åt mig själv! Det gjorde däremot arrangören Anna-Maria Ottosson som tycker att det alltid finns så mycket fint på borden. – Jag har ofta mer grejer med mig hem än jag hade med mig till försäljning, säger hon. Denna gång köpte hon några fina handväskor av kompisen Mayken.

På Micke Thoressons bord fanns det mycket intressant! Iskuber av täljsten, ni vet de som tillverkas i Handöl! Inga billiga saker på öppna marknaden men Micke sålde sådana för en spottstyver. Jag vet, för min fru Elisabet köpte ett gäng kuber. Bra att ha och kyla ner whiskyn med! Familjen Micke med sambon Elin och barnet Anakin bor i Vällviken och försörjer sig på att baka tunnbröd. De levererar till traktens affärer och är påsen märkt ”Vällvikens tunnbröd” så vet ni nu vem som bakat det brödet

 

 

Micke Thoresson med familjen Elin Axelsson och Anakin!

DSC_0457

 

 

I vimlet syntes även familjen från Fjöset i Myckelåsen:
Elin och Patrik Agerberg med barnen Leo och Agnes!

DSC_0453

 

 

Ronny Dahlberg från Mörsil blir expedierad av Nathalie Näsman från Gärdsta!

DSC_0447

 

 

Linda Lundström, arrangör, hade mest barnkläder på sitt bord!

DSC_0445

 

 

Anna- Maria Ottosson, arrangör, delade bord med kompisen
Mayken Hasselström-Svedin och handlade även av henne!

DSC_0437

 

 

Britt-Inger Ferm känns igen från många utställningar!

DSC_0429

 

 

Eva Svedin från Gärdsta med bl.a. vackra böcker!

DSC_0428

 

 

Martin Persson signerade och sålde sin debutdeckare! 

DSC_0423

 

 

Kickan Edholm gjorde fin reklam för bygdens företagare med sin färggranna jacka! Lägg märke till den vackra loggan på överarmen! Ja, jag menar 321an.se!

DSC_0417

 

 

Härlig kommers på Hallgården!

DSC_0415

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Velvet Insane med nya singeln “A Brand New Day”

  Velvet Insane har funnits sedan 2013 och bildades i samband med insamlingsgalan Stjärnfall. ‘A Brand New Start’ är första singeln från nya skivan som är den andra i ordningen. Skivan […]

 • Fredagen den 13e och Lucia

  Lucia är en högtid som firas den 13 december, samt namnet på högtidens huvudperson. I Sverige markerar lucia tillsammans med advent inledningen på julfirandet. Den svenska Lucian är en blandning av både förkristna och kristna figurer […]

 • HBIS startar redaktion för Hallen/Marbykrönikan

  I oktobers upplaga av ”Det händer i Hallenbygden” skrevs det om att en sådan redaktion skulle bildas vid ett möte den 13 november på Allhuset, men tyvärr kom det ingen. […]

 • Julmarknad i Hallen 2019

  Idag den 1a december var det julmarknad i Hallen. Det bjöds på både korv, kolbulle och stut runt över byn. Knallar stod och sålde sina hantverk och det fanns ett […]