Lars-Åke på plats i sin nya cheva! Foto Kent Livendahl

Lars-Åke döpte sin nya bil till ”Freedom”

Den 15 augusti i år ramlade Lars-Åke Jacobsson i Hallen och slog sönder ryggen så att han blev förlamad från midjan och ner.

Man förstår att det blir en omställning i livet, eller rättare sagt man förstår nog inte fullt ut hur det känns.

Efter många operationer i Umeå och rehab i Östersund fick han till sist komma hem.
– Det var först då jag själsligt började må lite bättre, men fysiskt har det inte skett några stora förbättringar, berättar Lars-Åke.

Men med sitt goda humör, sin järnvilja och med hjälp av en kompis har han nu skaffat sig en bil som han provkörde för första gången nu den sista november. Ulf Backman heter kompisen som letade fram en handikappanpassad bil, en Chevrolet Transporter årsmodell -02, sexcylindrig med 187 hästkrafter, som han trodde skulle bli bra åt Lars-Åke!

Bilen fanns i Degerfors Värmland när Ulf fann den på Blocket. Bilförsäljaren lovade att hålla på den tills Lars-Åke hade bestämt sig. ”Jag köper den” sa Lars-Åke och fixade tågbiljett åt Ulf som hämtade bilen och körde hem den till Hallen. Vad skulle bilen heta och snabbt kom svaret från Lars-Åke: Freedom och namndekalen ska vara guldfärgad! Bilen döptes med en flaska skumpa i Jacobssons garage.

– Att själv kunna ta bilen och uträtta ärenden ger mig en fantastisk frihetskänsla, berättar Lars-Åke. Man är ju ändå mycket beroende av hjälp. Pär-Örjan Pålsmarker kommer nu att bli min ledsagare några timmar i veckan. Lite av en personlig assistent som nu kallas för ledsagare.

Lycka till med din nya bil Lars-Åke!

 

Här kommer namnet fram i guldbokstäver! Foto Kent Livendahl

Här kommer namnet fram i guldbokstäver!
Foto Kent Livendahl

 

 

Dopet i Champagne! Foto Kent Livendahl

Dopet i Champagne!
Foto Kent Livendahl

 

På väg in i chevan! Foto Kent Livendahl

På väg in i chevan!
Foto Kent Livendahl

 

 

Mycket att lära sig innan man kan reglera allt med denna lilla dosa! Foto Kent Livendahl

Mycket att lära sig innan man kan reglera allt med denna lilla dosa!
Foto Kent Livendahl

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

En kommentar till Lars-Åke döpte sin nya bil till ”Freedom”

 1. Hej Lars-Åke,
  Kul att Du fått tillgång till ’Freedom’.
  Tänk vad olika ödets lotter falla. Som du kanske kommer ihåg gjorde jag ett liknande fall i somras som du, närmare bestämt den 1 juli. Jag föll ner från farstubrotaket med stege och allt i samband med ett arbete på vårt hus på Bynomsgatan. Hade tur! Jag fick blott en fraktur på höger fot. Missade givetvis hela sommaren och fick gå med gipsad fot i åtta veckor. Då fick man inte bada, promenera eller köra bil.
  Idag är jag däremot återställd och kan promenera och gå på ’gympa’ igen. Jätteglad att jag hade turen på min sida denna gång.
  Hoppas du skall kunna fungera med ditt nya handikapp på ett bra sätt. Och med sådana bra killar, Ulf & Pär-Örjan, som stöd måste vara en tillgång för dig.

  Bästa hälsningar
  Tony Ruster
  Bynom & Bromma

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an