Henrik Ilhamn från kommunen besökte Allhuset. Foto Kent Livendahl

energirad.se

Allhuset i Hallen är sedan 1996, då föreningen Hallenbygden i Samverkan bildades och köpte det ståtliga huset,  ett hus för alla! Nu blir detta ”All” förstärkt genom att biblioteket utvecklar sina tjänster med kommunal- och samhällsservice av olika slag.

Redan 2015 får invånarna i Hallenbygden ta del av kommunens tjänster i Allhuset! En dag/månad kan man träffa kommunala eller myndighetsrepresentanter i Hallen för rådgivning. Håll utkik på 321an och affisch på biblioteket!

Första besöket från kommunhuset i Järpen stod energirådgivaren Henrik Ilhamn för den 11 mars! Han jobbar på byggkontoret sedan åtta år men har länge mest fått ägna sig åt energirådgivning. Det var för övrigt Henriks tredje besök i Hallen. En gång var han på Församlingshemmet och den andra fanns han att träffa på Karl Ors Bua. Nu kom han alltså för tredje gången och då till Allhuset.

-Jag gillar att komma ut till invånarna, säger Henrik. Annars blir man lätt sittande på tjänsterummet framför datorn. Vi på kommunen har ofta för oss att kommuninnevånarna ska komma på besök. Men det blir inte så, därför måste vi på kontoret åka ut för att träffa folk i verkligheten; och därför är detta initiativ från bibliotekets sida att vi kommer till Allhuset mycket bra och trevligt för oss tjänstemän!

Exempel på rådgivning: en ung familj har köpt ett gammalt hus på landsbygden och upptäcker när elräkningen kommer att de måste göra något för att minska kostnaden.

Många vill genast investera i berg- eller jordvärme för att minska kostnaden men Henrik tycker att de först måste förbättra isolering av husets väggar, golv och tak, något han kallar för klimatskalet. Dessutom tycker han att man måste se över sin inomhustemperatur och sina hushållsmaskiner; hur ska vi leva, hur mycket el ska vi förbruka? Hur kan vi dra ner på förbrukningen?

Henrik vill puffa för hemsidan enerigrad.se . En mycket informativ hemsida för alla företag och privatpersoner i Jämtland/Härjedalen! Via den kan man kommunvis skicka frågor, beställa hembesök med rådgivning mm.

Uppmaningen är kort och gott: Kolla på hemsidan energirad.se

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an