Projektledaren Ida Thuresson beskriver kommunens översiktsplan Foto Kent Liivendahl

Bykontor Allhuset: Åre kommuns översiktsplan

På onsdag den 20 maj, kl. 18-20 på Hallgården, kan du återigen påverka dina politiker och kommunala tjänstemän om översiktsplanen!

Då kommer Ida Thuresson och politiker att kunna svara på frågor om det förslag som föreligger. Vid projektets början, 2012-13 kunde hallborna för första gången se en utställning i ärendet på Hallgården. Under tiden från då till nu, har projektledaren Ida Thuresson med sina medarbetare, haft en referensgrupp av politiker från alla partier att jobba mot/med. Projektet pågår till 2016 då förhoppningsvis planen ska klubbas igenom!

Vad är en kommunal översiktsplan
Det är den ram man måste hålla sig inom för all annan planering i kommunen! Så det är hög tid att träffa dina politiker, se förslaget och vid behov säga din mening och påverka.

Idag, den 13 maj, var Ida på Allhuset för att kunna svara på frågor. Hälsade på gjorde också hennes arbetskamrat miljöstrategen Benckt Aspman. Andra besökande var Eva Nilsson Hallen, Maila Lindman Mattmar, Stina Andersson Höla, Gunilla Ottosson Höla, Linnea Haggren Trappnäs och Leif Lundholm Låsböle m.fl. Samtliga bjöds på fika av Birgitta Andersson på biblioteket!

Översiktsplanen finns att få på Allhuset!

 

Stina Andersson var en av besökarna på bykontor Alllhuset!

DSC_0005 ja

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se